ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντώνης Γραβάνης: Τα χωριά μας πρέπει να βγουν από το περιθώριο που τους έβαλε η δημοτική αρχή με την αδιαφορία της

Οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Κομοτηνής  πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και όχι να αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι τους σαν δημότες δεύτερης κατηγορίας.

Ο κ. Γκαράνης αδιαφορεί πλήρως για τα τεράστια προβλήματα των οικισμών και δεν έχει συγκαλέσει ανοιχτή συζήτηση με τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων με οργανωμένη ατζέντα θεμάτων τα τελευταία χρόνια. Οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια των οικισμών δεν είχαν την ευκαιρία  να εκθέσουν τα προβλήματά τους, να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στους οικισμούς τους, και να ενημερώσουν για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες τους. Ενδεικτικό της απαξίωσης λειτουργίας των τοπικών κοινοτήτων από τη δημοτική αρχή είναι ο «διακοσμητικός» ρόλος που κατέχει ο εκάστοτε αντιδήμαρχος οικισμών.

Τα χωριά μας είναι η ραχοκοκαλιά του Δήμου Κομοτηνής. Οι τοπικές κοινότητες αφουγκράζονται άμεσα τα προβλήματα, έχουν καλύτερη επαφή με τους δημότες, καταγράφουν πιο γρήγορα τα σημαντικά ζητήματα και ξέρουν καλύτερα τις λύσεις τους.  Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης να τις αγνοεί διαρκώς, να τις υποτιμά και να τις βάζει στο περιθώριο της λειτουργίας του δήμου.

Προτείνουμε να συγκληθεί άμεσα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις ανάγκες και τα προβλήματα των οικισμών, όπου θα παρευρεθούν οι Πρόεδροι αλλά και όσοι κάτοικοι των χωριών επιθυμούν. Σε αυτήν θα τεθούν όλα τα ζητήματα τους σε μια συζήτηση που θα μας αφορά όλους. Και φυσικά αυτό θα πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Η ανταπόκριση του Δήμου στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών εξασφαλίζεται μόνο αν δοθεί “φωνή” σε όλους τους δημότες.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος