ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής: πόλος πολιτιστικής και πνευματικής έλξης για Κομοτηναίους και επισκέπτες (φωτο)

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, κάνει μια συνοπτική αναφορά στο έργο που επιτελεί ο Δήμος, 4 χρόνια τώρα, μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης, ώστε αυτή να εμπλουτιστεί, να αναδειχθεί και να γίνει πόλος έλξης για όλους. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής μεταστεγάστηκε από την αρχή της θητείας μας στο διατηρητέο κτίριο της «Τσανακλείου Αστικής Σχολής».

Από την πρώτη στιγμή η κεντρική μας στόχευση είναι να αναδειχτεί η πνευματική υπόσταση του κτιρίου, που επί αιώνες φιλοξένησε στον «κόρφο του» εκπαιδευτικές, φιλανθρωπικές και διοικητικές δράσεις της Κομοτηνής. Κυρίως, όμως, να καταστεί πόλος πολιτιστικής και πνευματικής έλξης για τους κατοίκους του τόπου μας, αλλά και για τους επισκέπτες μας. Έτσι, μέσα από ένα οργανωμένο και λεπτομερώς σχεδιασμένο προγραμματισμό, αναπτύσσουμε μια σειρά από ενέργειες, προκειμένου να προβάλλουμε την ιστορική φυσιογνωμία της Τσανακλείου, να εμπλουτίσουμε και ν’ αναβαθμίσουμε τη λειτουργία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, αλλά και να προσδώσουμε τη διάσταση εκείνη που αρμόζει στο κτίσμα του μεγάλου μας ευεργέτη: τη διάσταση της καθ’ όλα σημαντικής κυψέλης, πνευματικών και πολιτιστικών διεργασιών της Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στον βιβλιοθηκονομικό τομέα εργαζόμαστε με συνέπεια, για να εμπλουτίσουμε τις υπάρχουσες εγγραφές και για να εγγράψουμε νέες. Έτσι, σ’ όλο αυτό το διάσημα της θητείας μας έχουμε 810 βιβλιογραφικές εγγραφές και 3.840 εμπλουτισμούς υπαρχόντων εγγραφών του Καταλόγου της Βιβλιοθήκης μας. Παράλληλα, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ενημέρωση της υπάρχουσας βάσης με αναλυτικότερη λημματοποίηση. Το άρτια εξοπλισμένο και ιδιαίτερης αισθητικής αναγνωστήριό μας φιλοξενεί και εξυπηρετεί σε εβδομαδιαία βάση 150 περίπου αναγνώστες-μελετητές. Το δε δανειστικό κομμάτι κατέχει εξέχουσα θέση στις δράσεις της βιβλιοθήκης μας, καθώς από τη μεταστέγαση της βιβλιοθήκης μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 22.000 δανεισμοί βιβλίων. Όλη αυτή η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης δε θα μπορούσε να καταστεί δυνατή αν δε συνέδραμε στο έργο των μόνιμων υπαλλήλων της ουσιαστικά και καίρια η ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», με τη διεύρυνση του ωραρίου, αλλά και με την παροχή άριστης τεχνογνωσίας και εργασίας”.

Πηγή: FB

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος