ΔΙΑΦΟΡΑ

Απ. Παλακίδης για τον τουρισμό: «Όχι πάνω από 15-20% η κίνηση στα ξενοδοχεία της Θράκης» (βίντεο)

Για μια εξαιρετικά πιο «αναιμική» τουριστική σεζόν στα ξενοδοχεία της Θράκης, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης.

O Απόστολος Παλακίδης

«Σε σχέση με πέρυσι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, όλη η Θράκη ήταν πάρα πολύ χαμηλά. Ήταν πολύ χαμηλή η κίνηση, δεν πιστεύω ότι ήταν πάνω από 15-20% για τα ξενοδοχεία. Είχαμε κυρίως Έλληνες, στην αρχή του καλοκαιριού είχαμε κάποιους Βαλκάνιους οι οποίοι είχαν ξεκινήσει να έρχονται με καλό ρυθμό» δήλωσε στο evros24 ο κ. Παλακίδης, εξηγώντας ωστόσο ότι μετά την επιβολή των μέτρων και το κλείσιμο των συνόρων, αυτό το ρεύμα μηδενίστηκε ή ήταν πάρα πολύ μικρό. 

«Αυτοί που ήρθαν ήταν αυτοί που ήθελαν πραγματικά να έρθουν στην περιοχή μας και στο νησί της ΣαμοθράκηςΗ Θράκη λειτούργησε με Έλληνες πελάτες που πάντα στήριζαν την περιοχή, και ο κοινωνικός τουρισμός, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, βοήθησε αρκετά» επεσήμανε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι η σεζόν έκλεισε πρόωρα στα τέλη Αυγούστου.

Φωτογραφία Αρχείου

Αναφορικά με το αν η πρόσφατη επιβολή του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης επηρέασε τον τουρισμό της περιοχής, ο κ. Παλακίδης ήταν ξεκάθαρος.

«Η αλυσίδα τουρισμού είναι μία και συγκεκριμένη, και περιλαμβάνει εκτός από τα καταλύματα και τα μαγαζιά εστίασης. Όταν ένας κρίκος από την αλυσίδα δέχεται περιορισμούς, το συνολικό προϊόν επιδέχεται πιέσεις και τελικά δεν είναι αυτό που περιμένει ο πελάτης. Αν δεν υπήρχε (το ωράριο), ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο χαλαρός, λιγότερο στρεσαρισμένος και λιγότερο πιεσμένος. Βέβαια καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους έγινε, στηρίζουμε την υγιεινή και ασφάλεια όλων των πελατών και εργαζομένων αλλά πάντα, όταν υπάρχει μια δράση υπάρχει και μία αντίδραση, και η αντίδραση αυτή ήταν αρνητική ως προς τη συμπεριφορά των πελατών» κατέληξε ο κ. Παλακίδης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος