ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης από τη συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη στην Περιφέρεια

Αποχώρησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης από τη συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη και των μελών της Διακομματικής για τη Θράκη στην Περιφέρεια ΑΜΘ διαμαρτυρόμενος για τον αποκλεισμό του Δήμου από το πρόγραμμα επαφών της αλλά και την εν γένει λειτουργία της Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, σχολιάζοντας τα όσα διημείφθησαν σήμερα, κατά την περιοδεία στον Νομό Ροδόπης της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, σημειώνει τα εξής:

«Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη κατέθεσα την έντονη διαμαρτυρία μου και αποχώρησα, γιατί με τον αποκλεισμό μου περιφρονήθηκε κατάφωρα ο θεσμός του Δημάρχου Κομοτηνής και με τον αποκλεισμό του συναδέρφου Βασίλη Μαυρίδη περιφρονήθηκε ο θεσμός του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Και αντί στοιχειοθετημένης και πολιτικής απάντησης εισέπραξα εκ μέρους της κυρίας Μπακογιάννη ειρωνικά σχόλια και ευφυολογήματα εν είδει αστεϊσμών! Καμία εξήγηση για την απαξίωση του μεγαλύτερου αριθμητικά και γεωγραφικά Δήμου του Νομού μας! Καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης ΑΜΘ!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Διακομματική αυτή Επιτροπή διατείνεται ότι έχει ως στόχο τον αφουγκρασμό των αγωνιών, των προβλημάτων και των αιτημάτων του λαού της Θράκης! Αλλά αποκλείει από τον κύκλο επαφών της -χωρίς καμία αιτιολογία- τον εκπρόσωπο του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Ροδόπης και τον Πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς μας!

Πρώτος -και μοναδικός- αυτόκλητος υπερασπιστής αυτών των απαράδεκτων επιλογών στις επαφές της Επιτροπής και της κυρίας Μπακογιάννη με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής ήρθε πριν από λίγο ο κύριος Γραβάνης! Και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί άραγε; Ο κύριος Γραβάνης, που ως θεσμικός εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου συνάντησε την κυρία Μπακογιάννη σε ιδιαίτερη σύσκεψη, όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά τα προβλήματα των επαγγελματιών, που εκπροσωπεί! Για τα προβλήματα συνολικά των Δημοτών της Κομοτηνής δε νοιάζεται! Ας κατατεθούν γρήγορα, μαζικά και χωρίς να τους δοθεί η δέουσα βαρύτητα! Ο κύριος Γραβάνης, που κατηγορεί για κομματική υποκίνηση τον Δήμαρχο Κομοτηνής, χωρίς να συγκινείται πολιτικά από την περιφρόνηση των θεσμών του Δημάρχου Κομοτηνής και του Προέδρου της ΠΕΔ! Ούτε, φυσικά, από το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θράκης καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε μια απρόσωπη, μαζική ηλεκτρονική πλατφόρμα!

Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής έχει συγκροτημένες προτάσεις και αναλυτικό σχεδιασμό για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της περιοχής, το οποίο και κατέθεσα εγγράφως στην επιτροπή πριν την αποχώρησή μου από τη σύσκεψη.

Αλλά ως Δήμαρχος Κομοτηνής οφείλω να υπερασπιστώ τον θεσμικό μου ρόλο! Οφείλω να σέβομαι τους συνδημότες μου, που με επέλεξαν για να μεταφέρω τη φωνή τους με μαχητικό και πειστικό τρόπο! Καμία επιτροπή δεν μπορεί να διαβουλεύεται ερήμην της φωνής τους! Εκτός αν η συγκεκριμένη Διακομματική Επιτροπή δεν έχει ως στόχευση την ανάπτυξη της Θράκης, αλλά τις δημόσιες σχέσεις με αρεστούς!»

Η κ Μπακογιάννη δήλωσε την απορία της για την αποχώρηση του Δημάρχου: “ο Δήμαρχος δεν κατάλαβε ότι εδώ δίνουμε μία μάχη κόντρα στο χρόνο και κόντρα στον κορωνοϊό.Το ότι καταφέραμε να ανέβουμε ήταν μία άσκηση ισορροπίας με τον Πρόεδρο της Βουλής για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα και να κάνουμε μία πρώτη επαφή.Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις μας .Η αίσθησή μου είναι ότι ο Δήμαρχος ζήλεψε που είδα τους 2 Δημάρχους και κατέβασε μούτρα” κατέληξε μάλλον ειρωνικά ενώ αιχμές για τη στάση του άφησε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος ότι “όταν μας δείχνουνε το δάσος εμείς δεν πρέπει να βλέπουμε το δέντρο”

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος