ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Όταν μας δείχνουν τον ήλιο δεν πρέπει να κοιτούμε το δάχτυλο»

«Όταν μας δείχνουν τον ήλιο δεν πρέπει να κοιτούμε το δάχτυλο».  Με τον τρόπο αυτό σχολίασε την αποχώρηση του Δημάρχου Κομοτηνής από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρουσία της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκίνησε τις δηλώσεις του εξηγώντας πως η σημερινή είναι η πρώτη από μία σειρά επισκέψεων των μελών της Διακομματικής που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή, όπως αποφασίστηκε και κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής στο Κοινοβούλιο, ξεκαθαρίζοντας πως «σήμερα ο στόχος ήταν να δούμε ένα μέρος της αυτοδιοίκησης, τις παραγωγικές τάξεις και το πανεπιστήμιο, που έχουν επείγοντα χαρακτήρα». «Υπάρχουν επόμενες επισκέψεις κατά τις οποίες προγραμματίζονται επισκέψεις σε Δήμους και συναντήσεις με φορείς που δεν συμπεριλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα» τόνισε και «ως εκ τούτου θεωρώ και άδικο και άστοχο να συζητούμε για τις λεπτομέρειες. Όταν μας δείχνουν τον ήλιο δεν πρέπει να κοιτούμε το δάχτυλο».

Ως προς την ουσία όπως εξήγησε των αποτελεσμάτων της πρώτης αυτής επίσκεψης της κ. Μπακογιάννη στην περιοχή μας «αυτό που μένει ως αποτέλεσμα είναι η κοινή πίεση της Διακομματικής προς τις Πρυτανικές αρχές να ζητήσει με επιμονή από τη Νομική Σχολή της Κομοτηνής να ανοίξει τη δια ζώσης διδασκαλία, τουλάχιστον μερικώς, τηρώντας φυσικά τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους που λέει ο νόμος. Τουλάχιστον για το πρώτο έτος, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την πόλη, το Πανεπιστήμιο αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία».

Παράλληλα όπως επεσήμανε ο ίδιος «έχει γίνει μία καταγραφή προβλημάτων από την επίσκεψη στους δύο δήμους και παραλλήλως τέθηκαν μία σειρά έργων προτεραιότητας που έχουν να κάνουν με την υδροδότηση της πόλης, την άρδευση της περιοχής, την στήριξη του τοπικού εισοδήματος, την λειτουργία του πανεπιστημίου, τον εκσυγχρονισμό της σύνδεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική διοίκηση, που στο σύνολό τους παίρνουν συγκεκριμένο εφαρμόσιμο χαρακτήρα μέσα από την κουβέντα». «Θα πρέπει λοιπόν να ξέρουμε να αξιοποιούμε τέτοιες ευκαιρίες που μας δίνονται» συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης υπογραμμίζοντας τον διακομματικό χαρακτήρα της επιτροπής.

«Το ότι τα κόμματα καλούνται να συνεννοηθούν για την χάραξη μίας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής της Θράκης, δεν δεσμεύει την παρούσα κυβέρνηση. Αν καταλήξουμε  σε ένα αναπτυξιακό πλαίσιο δεσμεύει και την επόμενη και την μεθεπόμενη άρα είναι και βιώσιμο και εφαρμόσιμο» τόνισε αναφερόμενος και στα επείγοντα ζητήματα της περιοχής και την ευκαιρία που δίνεται και δεν πρέπει να χάσουμε ως τοπική κοινωνία «να έρθει σε επαφή με στελέχη κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά που μπορούν να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών».

«Η εμπειρία από την προηγούμενη Διακομματική δείχνει ότι όταν υπάρχει πλαίσιο, υπάρχουν και αποτελέσματα. Εδώ λοιπόν υπάρχει το πλαίσιο, υπάρχει η βούληση και άρα θα υπάρξουν και αποτελέσματα» κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε τις δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης εδώ:

πηγη: https://www.paratiritis-news.gr/

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος