ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Χαρίτου: «Πράξη και όχι επαναλήψεις του παρελθόντος στη Διακομματική»

Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για δράση και έργα και όχι θεωρία και επαναλήψεις του παρελθόντος στη Διακομματική Επιτροπή Θράκης που αρχίζει να συζητάει επί της ουσίας τα θέματα στις δύο υποεπιτροπές, έστειλε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου.
«Η Κοινωνία δεν αντέχει άλλο και θέλει έργα και πράξεις. Πρέπει να αναληφθούν δεσμεύσεις, υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις, τα προβλήματα είναι καταγεγραμμένα. Υπάρχουν τα ισχυρά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν. Ωστόσο, την απόφαση για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν την λαμβάνει η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Χαρίτου.
Από την πλευρά του προτείνει:
-Την ολοκλήρωση των υποδομών στον πρωτογενή τομέα, στην άρδευση, στην κτηνοτροφία. Για την Κτηνοτροφία επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με την κοινοτική οδηγία πως θα πρέπει να υπάρχουν Συμβόλαια μεταξύ Κτηνοτρόφων και Γαλακτοβιομηχανιών για την τιμή στο γάλα που θα πρέπει να γνωρίζει ο Κτηνοτρόφος, πως θα πληρωθεί.
-Τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον δευτερογενή της Μεταποίησης. Τον έλεγχο των Σχολαζουσών μονάδων στη ΒΙΠΕ, για το ποιες μπορούν να ενεργοποιηθούν.
-Την Ενεργοποίηση της Σέλμαν, καθώς υπάρχει επενδυτής επιχειρησιακό σχέδιο, αλλά λείπει η δέσμευση της κυβέρνησης.
-Έρευνα, Νέες τεχνολογίες-Γνώση Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
– Κάθετος άξονας Νυμφαίας, διέλευση Λεωφορείων και Φορτηγών αργότερα.
Για τα όσα θα αποφασισθούν προς υλοποίηση, πέρα της εξασφάλισης πόρων, θα πρέπει να υπάρξει και ένας μηχανισμός ελέγχου της υλοποίησης των όσων αποφασίσθηκαν.

Η συνέντευξη του κ. Χαρίτου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος