ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλ Αχμέτ: «Βγήκε το πλαίσιο της συζήτησης στα θεσμικά θέματα της Διακομματικής»

Στη συνεδρίαση της πρώτης υποεπιτροπής για την Διακομματική της Θράκης, παραβρέθηκε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. Ο κ. Ιλχάν μαζί με τον Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν, θα παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Διακομματικής εκ περιτροπής και στις δύο υποεπιτροπές.

Στην πρώτη υποεπιτροπή, όπου τίθενται θέματα θεσμικά (Δημογραφικό, Μειονοτικά ζητήματα), σύμφωνα με τον κ. Ιλχάν χθες μπήκε το πλαίσιο όπου και θα κινηθεί η συζήτηση. Ειδικά για τα Μειονοτικά ζητήματα η πρόεδρος της Διακομματικής, Ντόρα Μπακογιάννη, συμπεριέλαβε πως θα συζητηθεί η Εκλογή του Μουφτή, το θέμα των Βακουφίων, η κατάργηση της Σαρίας, η αναγνώριση των ονομάτων συλλόγων, σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Για τα θέματα αυτά θα υπάρξει ενημέρωση από φορείς της περιοχής, της τάξης των 80-90 ατόμων.

Σε ότι αφορά την συνεδρίαση της δεύτερης υποεπιτροπής για τα Οικονομικά και Αναπτυξιακά θέματα, από αύριο ξεκινούν τα ραντεβού των Βουλευτών και των Αυτοδιοικητικών με υπουργούς σε νευραλγικές θέσεις.

Επι πλέον πρόσθεσε πως με απόφαση της προέδρου δεν θα κρατούνται πρακτικά και ούτε θα μεταδίδονται οι συζητήσεις από το κανάλι της Βουλής. «Θα μπορεί ωστόσο στην πλατφόρμα που υπάρχει και οι κάτοικοι της Θράκης να κάνουν τις προτάσεις τους και τα σχόλιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την προσεχή Παρασκευή την Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο την Κομοτηνή και την Κυριακή την Ξάνθη, όπου θα έχει κλειστά ραντεβού με τους Βουλευτές των Νομών, αλλά και τους αυτοδιοικητικούς.

Σε ότι αφορά τα θέματα της Ροδόπης, ο κ. Ιλχάν στάθηκε στην ερώτηση που κατέθεσε για την πρόοδο του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, αλλά και την εικόνα του παρόντος Νοσοκομείου-Σισμανόγλειο-, πόσο έτοιμο είναι να ανταποκριθεί στην πανδημία.

Η συνέντευξη του κ.Ιλχάν στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος