ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Πέτροβιτς: «Να γίνει σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου με 5 δρομολόγια ημερησίως» (βίντεο)

Τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, με επιδότηση πέντε επιβατικών δρομολογίων την ημέρα ζήτησε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ενώνοντας τη φωνή του με τους Δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Στόχος η εξυπηρέτηση περισσοτέρων επιβατών και ιδιαίτερα των εργαζομένων, αλλά και η υποστήριξη των παρέβριων οικισμών κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς

«Οι σιδηρόδρομοι αποτελούσαν διαχρονικά ένα κυρίαρχο συγκοινωνιακό μέσο εδώ στο νομό Έβρου. Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υποβαθμιστεί – η έλλειψη συρμών αλλά και προσωπικού οδήγησαν σε μαρασμό όλα τα παρέμβρια χωριά και τους σταθμούς που λειτουργούσαν και άνθιζαν τις τελευταίες δεκαετίες» δήλωσε στο evros24 ο κ. Πέτροβιτς, κάνοντας λόγο για ανάγκη επαναπροσδιορισμού της θέσης της Περιφέρειας για την ενίσχυση του σιδηροδρομικού δικτύου του Έβρου.

«Είναι η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη, καθώς η ΕΕ μας δίνει τη δυνατότητα των επιδοτούμενων δρομολογίων. Σε αυτή τη λογική, ένωσα τη φωνή μου με αυτή των δημάρχων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, ούτως ώστε το υπουργείο και ο συναρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να εισακούσει το αίτημά μας για να συμπεριλάβει τη γραμμή Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου στο σκέλος των επιδοτήσεων» επεσήμανε κατηγορηματικά, εξηγώντας ότι αυτό θα βοηθήσει το επιβατικό κοινό αλλά θα διευκολύνει και το εμπόριο.

«Σιδηροδρομικές συνδέσεις είχαμε πάντα, και μάλιστα ισχυρές. Είναι ένα φθηνό μέσο που χρησιμοποιείται κατά κόρον» πρόσθεσε στη συνέχεια  ο κ. Πέτροβιτς, βεβαιώνοντας ότι έτσι θα αποκτήσουν έτσι ζωή οι σταθμοί που έχουν κλείσει.

«Η αναβάθμιση της γραμμής θα δώσει δυνατότητες σύνδεσης με τη Βουλγαρία αλλά και καλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου» κατέληξε ο ίδιο.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος