ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δ. Πέτροβιτς: «Περισσότερα από 70 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας – εντατικοποιούνται οι έλεγχοι» (βίντεο)

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για χρήση μάσκας και του απαραίτητου εγγράφου μετακίνησης αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, κάνοντας λόγο για περισσότερα από 70 πρόστιμα από την αρχή του δεύτερου lockdown στο Νομό.

Πέρα από το αίσθημα ατομικής ευθύνης που προέτρεψε να επωμιστούν όλοι οι Εβρίτες, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για τη μεγάλη πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ που εμφανίζει το ΠΓΝΑ τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εγείρει έντονη ανησυχία για τις αντοχές του νοσοκομείου απέναντι στην κλιμακούμενη υγειονομική «απειλή» του COVID-19.

«Δυστυχώς στον Έβρο έχουμε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο – φαίνεται ότι έχουμε ξεπεράσει την κάλυψη του 60% των κλινών που υπάρχουν στο ΠΓΝΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς της Περιφέρειας. Αυτό μας δημιουργεί προβληματισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς, αναφέροντας ότι έντεκα από τις 16 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας επίσης έχουν καλυφθεί.

«Αυτό δημιουργεί περισσότερες πιέσεις, και πρέπει στο εξής να είμαστε ακόμα περισσότερο προβληματισμένοι, και να έχει περισσότερη συνείδηση ο καθένας, για τις υποχρεώσεις του απέναντι στην προσωπική του υγεία αλλά και στην ανάγκη η ατομική ευθύνη να αντανακλά στη συλλογική ευθύνη. Να μην υπάρχει περαιτέρω διασπορά στους ανθρώπους με τους ανθρώπους συναναστρεφόμαστε και αγαπούμε. Αν έχουμε υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης για την υγεία μας, προφυλάσσουμε και τους συμπατριώτες μας» σημείωσε στη συνέχεια, εξηγώντας πως δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους χωρίς να κάνουν χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

«Η αστυνομία έχει αυστηροποιήσει τους ελέγχους, τα πρόστιμα έχουν ξεπεράσει τα 70 από την αρχή εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Θα ενταθούν οι έλεγχοι, σε αυτό βοηθά και η πολιτική προστασία» κατέληξε ο κ. Πέτροβιτς.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος