ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασώστες της Ροδόπης εκπαιδεύτηκαν στην πυρόσβεση σε δασικές πυρκαγιές

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης συνέχισε την εκπαίδευσή της την Κυριακή 02/01 σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής και αυτή τη φορά εκπαιδεύτηκε και στην πυρόσβεση δασικών πυρκαγιών μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αφορούσε κοπή και απομάκρυνση δέντρων που έχουν κλείσει την κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, τους τρόπους διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών, άντληση υδάτων σε καταστάσεις πλημμυρικών φαινομένων τόσο με βενζινοκίνητη όσο και με ηλεκτροκίνητη αντλία με τη χρήση γεννήτριας ρεύματος, πυρόσβεση σε αστικό ιστό, πυρόσβεση με χρήση κατασβεστικού αφρού και ζεύξη αντλιών για κατάσβεση σε δασικές πυρκαγιές. «Οι γνώσεις και οι πληροφορίες που αποκομίστηκαν πολλές» αναφέρει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης σε ανάρτησή της.

Με τη διάθεση να πραγματοποιηθεί ξανά σύντομα μια τέτοιου είδους εκπαίδευση η ομάδα ευχαριστεί τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής για τη διάθεση του Πυροσβεστικού οχήματος, «τον ίδιο τον οδηγό του οχήματος και το υπόλοιπο προσωπικό για τον χρόνο που διέθεσαν για την οργάνωση της εκπαίδευσης».

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος