ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθού, Γ. Ψυχογιού και Ν. Γκαρά για εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου

“Εδώ και τρεις μέρες είναι σε εξέλιξη μια ανθρωπιστική τραγωδία  σε νησίδα του ποταμού  Έβρου, στην οποία παραμένουν εγκλωβισμένοι και αβοήθητοι δεκάδες  πρόσφυγες, ανάμεσα τους πολλές γυναίκες και παιδιά.  Σύμφωνα δε με επίσημη καταγγελία της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών), ήδη πέθανε 5χρονο κοριτσάκι από δάγκωμα σκορπιού και είναι σε κρίσιμη κατάσταση η 9χρονη αδερφή του.

Τρείς μέρες μετά από την  ανάδειξη και δημοσιοποίηση  της τραγικής αυτής κατάστασης, η ΕΛ.ΑΣ διευκρίνισε ότι η νησίδα βρίσκεται εντός τουρκικής επικράτειας. Είναι ωστόσο απαράδεκτο η χώρα μας να περιορίζεται στο να παρακολουθεί απαθής ανθρώπους και δη  παιδιά να χάνουν τη ζωή τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα , στην προσπάθειά τους να τα περάσουν.

Επιβάλλεται, η Ελλάδα, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο:

Να πιέσει για την ενεργοποίηση τόσο των τουρκικών αρχών, όσο και της ΕΕ

Να απαιτήσει την  άμεση υγειονομική μέριμνα και φροντίδα αυτών των ατόμων , στο πλαίσιο της ευρωτουρκικού πλαισίου συνεργασίας στο προσφυγικό

Να υποστηρίξει ένα ισχυρό πλαίσιο νόμιμης επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη

Με συνεχείς μας παρεμβάσεις στην Βουλή και την Ευρωβουλή έχουμε ζητήσει η Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο σε αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό ζητάμε και τώρα.  Οτιδήποτε άλλο και με οποιοδήποτε πρόσχημα, σημαίνει ότι η Ελλάδα  κλείνει τα μάτια σε τραγωδίες και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορά της, αποδεχόμενη τον ρόλο και την ευθύνη  μιας  χώρας-φύλακα σε  μια  Ευρώπη – φρούριο”.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος