ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Χαρίτου : «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά την καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως ημέρα θρακικού ελληνισμού για να κρύψει όσα δεν έκανε για τη Θράκη»

Δήλωση του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου από το Περιστύλιο της Βουλής

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά την καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως ημέρα θρακικού ελληνισμού για να κρύψει όσα δεν έκανε για τη Θράκη

Η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καθιερώνει την 6η Απριλίου ως ημέρα θρακικού ελληνισμού. Κανείς δε θα είχε αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, άλλωστε οι Θρακιώτες το αξίζουν γιατί έδωσαν αγώνες και θυσίες για αυτόν τον τόπο. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αξιοποιεί το γεγονός ως μία κίνηση εντυπωσιασμού για να κρύψει ότι έγιναν πολύ λίγα πράγματα στην περιοχή.

Υποσχέθηκε πολλά για τη Θράκη και τη Ροδόπη, την αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, την επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman, την υλοποίηση έργων υποδομής στη γεωργία, την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε!

Με τον ίδιο τρόπο δημιούργησε προσδοκίες με τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη και στο τέλος αρνήθηκε ακόμη και τη συγκρότηση επιτροπής που θα παρακολουθεί την εφαρμογή και την υλοποίηση των πορισμάτων της, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν και αυτό μία επικοινωνιακή κίνηση.

Η Θράκη, η Ροδόπη αξίζουν πολλά περισσότερα, έχουν μεγάλες δυνατότητες, ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολλά από τα οποία ανέδειξα το προηγούμενο διάστημα δίνοντας δείγμα γραφής. Σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή, από μία νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και προοπτική στον τόπο μας.

Βίντεο στο σύνδεσμο:

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος