ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κομοτηνή ο Σταϊκούρας: Παρουσίασε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για ανακούφιση νοικοκυριών, επιχειρήσεων

Πηγή: iefimerida.grΣτην Κομοτηνή ο Σταϊκούρας: Παρουσίασε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για ανακούφιση νοικοκυριών, επιχειρήσεων

«Υποσχεθήκαμε μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, «και το υλοποιήσαμε μειώσαμε μια σειρά άμεσων και έμμεσων φόρων προς τις επιχειρήσεις από το 29 στο 22%. Μάλιστα, πολλές από τις επιχειρήσεις που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθώ σήμερα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Η μείωση αυτή οδήγησε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι νέοι μπορούν ευκολότερα να βρουν δουλειά όταν στηρίζεται το επιχειρείν».

Ο υπουργός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση του ΕΝΦΙΑ στην περιοχή της Θράκης, που έφτασε τα 36.000.000 ευρώ περίπου, γεγονός που, όπως είπε, «αποτέλεσε ουσιαστική βοήθεια στο διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη». Σημείωσε, ακόμα, πως μετά και τη σημερινή εξαγγελία του πρωθυπουργού «η κυβέρνηση βρίσκεται ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης προσφέροντας ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του εισοδήματος».

«Η χώρα βίωσε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση ωστόσο κατάφερε η κοινωνία μαζί με την πολιτεία να λειτουργήσουν συλλογικά και συνεκτικά. Υπήρχαν πολλές ανησυχίες και φοβίες από πολλούς συναδέλφους μου αλλά και πολλούς φορείς. Όμως τα καταφέραμε και αντί για λουκέτα είχαμε σημαντική μείωση της ανεργίας. Μόνο στην περιοχή της Ροδόπης διατέθηκαν 96.000.000 ευρώ και τα χρήματα δόθηκαν από την πολιτεία όταν οι επιχειρήσεις και η κοινωνία τα είχε ανάγκη».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Οικονομικών στην επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων τονίζοντας ότι σε συνολικά 6.344 επιχειρήσεις της Ροδόπης μοιράστηκαν 41.000.0000 ευρώ «και τώρα καλούνται με άνεση χρόνου να προχωρήσουν σε απόδοση τμήματος της επιστρεπτέας δηλαδή μικρότερο μέρος των χρημάτων από αυτό που δάνεισε το κράτος. Το κράτος δάνεισε συνολικά στις επιχειρήσεις περίπου 8,3 δισ. ευρώ και τώρα οι επιχειρήσεις καλούνται να επιστρέψουν κάτι λιγότερο από 3 δισ. ευρώ, δηλαδή υπήρχε ένα κούρεμα της τάξης των 5 δισ. περίπου από το συνολικό χρέος».

Η ενεργειακή κρίση και τα προβλήματα των νοικοκυριών βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο των δηλώσεων του υπουργού, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «8,5 δισ. ήταν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Από αυτά τα χρήματα τα 6 δισ. αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο, ενώ 600 εκατομμύρια αφορούν τα καύσιμα».

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην επιδότησή του 12% προς τις επιχειρήσεις της Θράκης, σημειώνοντας ότι τελικά έχει αυτό έχει καταστεί εφικτό μετά από δέκα χρόνια και συμπληρώνοντας ότι ήδη πολλές επιχειρήσεις έλαβαν μια σημαντική ένεση ρευστότητας για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους σε μια δύσκολη περίοδο».

Η Κομοτηνή αποκτάει νοσοκομείο υψηλών περιβαλλοντολογικών προδιαγραφών
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους στη δική του παρέμβαση, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου νοσοκομείου που κατασκευάζεται στην Κομοτηνή με τη συνδρομή του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σημειώνοντας με έμφαση πως αυτό θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2025 και θα ξεκινήσει τη λειτουργία τους στις αρχές του επόμενου χρόνου.

«Τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται απόλυτα», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, «και σε ορισμένες περιπτώσεις είμαστε ακόμα και μπροστά. Δέσμευση και υποχρέωση της πολιτείας είναι η στελέχωση του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος. Αυτό σημαίνει περί τις 300 νέες προσλήψεις. Το νέο νοσοκομείο της πόλης θα είναι υπερσύγχρονο, θα διαθέτει υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές, και θα αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την Ελλάδα ενω θα είναι ένα από τα τελειότερα σε υποδομές και εξοπλισμό σε διεθνές επίπεδο».

Ο πολιτισμός ως πυλώνας ανάπτυξης
Στην υλοποίηση χωρικών προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θράκης, αναφέρθηκε κατά την τοποθέτηση του ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Σημείωσε, μάλιστα, πως η υλοποίηση αυτών των δράσεων θα φέρουν ένα νέο καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης σε περιοχές με υψηλή ανεργία.

Ο κ. Γιατρομανωλάκης, επισήμανε, πως ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενέταξε το ΥΠΠΟ στα αναπτυξιακά στοιχεία της χώρας, αναδεικνύοντας την αναπτυξιακή προοπτική του Πολιτισμού. Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας η πολιτείας επένδυσε περί τα 450 εκατομ. ευρώ περίπου για να στηρίξει έμπρακτα τον πολιτιστικό τομέα, ενώ ενέταξε στο Ταμείο Ανάπτυξης πολλές και σημαντικές αναπτυξιακές δράσεις».<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/stin-komotini-o-staikoyras”>Στην Κομοτηνή ο Σταϊκούρας: Παρουσίασε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για ανακούφιση νοικοκυριών, επιχειρήσεων – iefimerida.gr</a></p>

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος