ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης : Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε φοιτήτρια! – Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές

«Συναγερμός» σήμανε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου θετικού κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των φοιτητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» η φοιτήτρια του ΤΕΕΠΗ μόλις διαγνώστηκε θετική ενημέρωσε την Καθηγήτριά της για το γεγονός αυτό προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Οι Υπεύθυνοι Εφαρμογής Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Covid-19 του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ ενημερώνει τους δευτεροετείς φοιτητές ότι υπήρξε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και εφόσον οι φοιτητές ανήκουν στο ίδιο τμήμα και συνυπήρξαν μαζί του για πάνω από 2 διδακτικές ώρες σε αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος “Πρακτική III” θεωρούνται “στενή επαφή” και θα πρέπει σύμφωνα με το Πρωτόκολλο διαχείρισης μολύνσεων covid-19 στο ΔΠΘ.

Να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να μην τεθούν σε κατ’οίκον απομόνωση (καραντίνα) με την προϋπόθεση ότι οι ανεμβολίαστοι φοιτητές ή φοιτητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο 6μηνο, να υποβάλλονται επιπλέον των δυο υποχρεωτικών προληπτικών συστηματικών ελέγχων αν εβδομάδα σε διαγνωστικό εργαστηριακό έλεγχο με ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που θα παρέχεται χωρίς κόστος, σε δημόσιους φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δυο φορές στο διάστημα 7 ημερών μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, η οποία ήταν η Τετάρτη 13/10 (διευκρινίζεται ότι αποδεκτά είναι και τα rapid test που μπορεί να πραγματοποιηθούν ιδία δαπάνη σε ιδιωτικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα με βάση τα παραπάνω θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι φοιτητές ή φοιτητές χωρίς ιστορικό νόσησης το τελευταίο 6μηνο:

να προβούν σε 2 επιπλέον rapid test την 1η (δηλ. την Πέμπτη 14/10) και την 7η ημέρα (δηλ. Τετάρτη 20/10) μετά την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα (που ήταν η Τετάρτη 13/10)

να προβούν στον τακτικό (εβδομαδιαίο) τους εργαστηριακό έλεγχο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δηλαδή 2 φορές την εβδομάδα έως 48 ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή.

Οι φοιτητές που έχουν παρευρεθεί στο μάθημα να πρέπει να ακολουθήσουν τις παραπάνω συστάσεις κι αν υπάρξει θετικό rapid test ή εκδηλώσουν συμπτώματα να ενημερώσουν άμεσα τους Υπεύθυνους Εφαρμογής Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Covid-19 του ΤΕΕΠΗ: Γεώργιος Μαυρομμάτης (Υπεύθυνος) (gmavromm@psed.duth.gr) Κατερίνα Γιόφτσαλη (Αναπληρώτρια Υπεύθυνη) (agioftsa@psed.duth.gr)

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος