ΔΙΑΦΟΡΑ

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης στον Δήμο Ιάσμου

Έγιναν τα εγκαίνια της Δομής Σίτισης στο Δήμο Ιάσμου Ροδόπης με την παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, τους Δημάρχους Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη και Μύκης, Ριτβάν Δελή, με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Πρόκειται για μια Δομή η οποία σε πρώτη φάση θα καλύψει 180 οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας με την προοπτική να αυξηθούν στους 240 και στους 300.
Οι πόροι είναι από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜ-Θ ύψους 190.000 ευρώ.

Ο κ. Οντέρ χαρακτήρισε την λειτουργία της δομής Σίτισης, ως το κορυφαίο έργο της 20 μηνης θητείας του, καθώς όπως είπε από την πρώτη στιγμή ήθελε να δώσει έμφαση στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη. Η ιδέα όπως είπε ξεκίνησε από την αποστολή γευμάτων κατά τη διάρκεια της καραντίνας του οικισμού Αγίασμα λόγω κορονοϊού. Από τότε που συνέλαβε την ιδέα, εργάστηκε και κατέθεσε μια τεκμηριωμένη μελέτη, με αποτέλεσμα να λάβει και από τους πρώτους την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

Μάλιστα ο κ. Οντέρ, εισέπραξε και τα εύσημα από τους ομολόγους του για την ταχύτητά του, …έστω και αν τους έκλεψε το πρόγραμμα, όπως χαριτολογώντας ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Τσέπελης, καλώντας ωστόσο τους Δημάρχους να καταθέτουν μελέτες τεκμηριωμένες και άρτιες και να εξαναγκάζουν έτσι τον Περιφερειάρχη να αναζητεί πόρους για την υλοποίηση των έργων. Η ανθρωπιά όπως είπε δεν νομοθετείται, αλλά εκδηλώνεται στους ανθρώπους.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ανέφερε πως μέλημα της Περιφέρειας είναι η καταπολέμηση της φτώχειας και η κοινωνική συνοχή, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που πέρασε και περνάει η Χώρα και οικονομικά και με την πανδημία.

Δομές Σίτισης απέκτησαν και οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Νέας Ορεστιάδας, Νέστου και Νευροκοπίου Δράμας.

«Άνθρωποι που έχουν ανάγκη, όπως οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες, άνεργοι, κακοποιημένες γυναίκες, Ρομά, άτομα με εξαρτήσεις, με ψυχικές ασθένειες, άτομα με άνοια, είναι όλα στο δίχτυ της κοινωνικής ευθύνης και προστασίας που θέλει να κτίσει η Περιφέρεια. Το συνολικό κονδύλι για τις δομές αυτές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Κοινωνικής και Πολιτικής Συνοχής αγγίζει το 1.700.000 και θα αφορά 1.000 ωφελούμενους», υποστήριξε στον χαιρετισμό του ο κ. Μέτιος.

Από την πλευρά του πάντως ο Δήμαρχος Ιάσμου έσπευσε να ζητήσει από τον κ. Μέτιο και ένα ακόμη αυτοκίνητο για την μεταφορά των εδεσμάτων η οποία γίνεται σε καθημερινή βάση 12:00-15:00, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της διανομής. Η δαπάνη όπως είπε ο κ. Οντέρ είναι μικρή της τάξης των 6.000 ευρώ. Για την εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει διαθέσει το δικό του υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

ertnews.gr – Βασιλική Μαχαίρα

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος