ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκοψε βασιλόπιτα ο ΕΟΣ Κομοτηνής

Την 19 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ΕΟΣ Κομοτηνής.

Η εκδήλωση συνδυάστηκε με μια γνώριμη ορειβατική διαδρομή από το χωρίο Μ. Αδα όπως μετονομάστηκε το 1920 από την ονομασία Αδά Ουρέν, προς το ορειβατικό καταφύγιο «Χαράλαμπου Δήμου» του ΕΟΣ Κομοτηνής σε υψόμετρο 1.050μ. στην ορεινή Ροδόπη, μέσα στο δάσος οξυάς και σε απόσταση 22χλμ. από την Κομοτηνή.

Για τον ΕΟΣ Κομοτηνής αποτελεί παράδοση η κοπή της βασιλόπιτας σε αυτόν τον χώρο διότι αφενός μεν αποτελεί σημείο αναφοράς έναρξης πολλών πεζοπορικών διαδρομών και αφετέρου αποτελεί το κόσμημα μας που προσπαθούμε να το διατηρούμε ακέραιο και σε καλή κατάσταση παρά τους βανδαλισμούς που υφίσταται από την μετακίνηση πληθυσμών στον ορεινό όγκο.

Η μέρα ήταν ιδιαίτερη για τα μέλη του ΕΟΣ, διότι την κοπή την ανέλαβαν δύο εμβληματικές προσωπικότητες για τον σύλλογο ο κος Σαραντάκος Κωνσταντίνος και ο κος Σαχαρίδης Κωνσταντίνος. Και οι δύο αποτελούν σημείο αναφοράς διότι μέσα από την προσφορά τους και την συνεχή ενασχόληση με την ορειβασία και την αναρρίχηση, έμαθαν την χαρά και την γοητεία των βουνών και το ταξίδι της ψυχής και του μυαλού σε κάθε πεζοπορία παρά τα κελεύσματα των καιρών.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος