ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτοξεύθηκαν αυγά, νερά, γιαούρτια, καφέδες και κροτίδες κατά του Μηταράκη στην Ορεστιάδα (+video)

Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, γιουχαϊσμάτων, αλλά και με εκτόξευση αυγών, κροτίδων, καφέδων, πετρών και νερών, αποχώρησε από το Δημαρχείο Ορεστιάδας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηρακάκης.

Οι Εβρίτες έντονα αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι από την επιμονή του να υλοποιήσει το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, πέταξαν ότι είχαν μπροστά τους, όταν τον είδαν να μπαίνει στο αυτοκίνητο μπροστά στο Δημαρχείο για να αποχωρήσει με κατεύθυνση το ΚΥΤ Φυλακίου όπου θα έχει σειρά συναντήσεων μες εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν τοποθετήσει κλούβα και τα ΜΑΤ είχαν παραταχθεί τόσο μπροστά όσο και πλάγια από το Δημαρχείο για να φυγαδεύσουν τον κ.,Μηταράκη που έφυγε σαν τον κλέφτη, αλλά αρκετοί που βρισκόταν από την πλευρά του αστυνομικού μεγάρου, εκσφενδόνισαν ότι είχαν στα χέρια τους εναντίον του αυτοκινήτου που τον μετέφερε. Ένα από τα αντικείμενα μάλιστα βρήκε στο κεφάλι τον Αστυνομικό Διευθυντή κ.Ευθυμιάδη που συντόνιζε τα μέτρα ασφαλείας και τον τραυμάτισε ελαφρά.

Στα χέρια Μητσοτάκη η απόφαση
Πως το «όχι» της τοπικής κοινωνίας επαναδιατυπώθηκε ηχηρό, είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδας κι επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος εκ προοιμίου ευχαρίστησε όσους διαδήλωσαν έξω από το δημαρχείο, ενώ για την σύσκεψη –που ήταν κεκλεισμένων των θυρών- είπε: «η Επιτροπή επανέλαβε ξεκάθαρα στον κο Μηταράκη την αμετακίνητη και αδιαπραγμάτευτη θέση του Δήμου Ορεστιάδας και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης για καμία νέα δομή στην περιοχή μας, καμία επέκταση, καμία αύξηση δυναμικότητας ή χωρητικότητας στις υφιστάμενες δομές της Κοινότητας Φυλακίου. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να λάβει σοβαρά υπόψη τις ξεκάθαρες θέσεις μας και να ανακοινώσει την τελική κυβερνητική απόφαση εντός δύο εβδομάδων», δείχνοντας ξεκάθαρα πως η απόφαση επέκτασης ή μη του ΚΥΤ, θα φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν επαναπαυόμαστε, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης», διαμήνυσε σε άλλη αποστροφή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας και ξεκαθάρισε πως «αν διαπιστωθεί ότι αυτή η κυβέρνηση άλλα λέει τη μία φορά και άλλα την άλλη, οι πολίτες μας δίνουν τη δύναμη να αντιδράσουμε δυναμικά».

«Όχι» σε αντισταθμιστικά ή δομές αλλού
Ο κος Μαυρίδης δέχθηκε δύο πολύ σοβαρές ερωτήσεις, η πρώτη εκ των οποίων για το εάν συζητήθηκε δημιουργία νέας δομής σε άλλη περιοχή της Θράκης, όπου απάντησε: «σε καμία συζήτηση δεν μπήκαμε για να γίνουν αλλού δομείς». Η δεύτερη, εάν δέχθηκαν πρόταση αντισταθμιστικών οφελών από τον υπουργό ως αντάλλαγμα της επέκτασης του ΚΥΤ. Εδώ στάθηκε επίσης κατηγορηματικός: «δεν είναι θέμα αντισταθμιστικών οφελών. Αν μία κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να δώσει πολλά πράγματα για να αναπτυχθεί αυτός ο τόπος, είναι διαφορετικό κεφάλαιο από το σημερινό θέμα. Ποτέ (δεν έγινε) καμία συζήτηση για αντισταθμιστικά οφέλη, δεν παζαρεύουμε το μέλλον των παιδιών μας».

Στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, ο δήμαρχος επέμεινε στο ότι τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας «βασίζονται στη λογική και στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να συνεχίσουν να νιώθουν οι συνδημότες μας».

Μέχρι την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης, η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας θα εντείνει τις ενέργειές της κατά της επέκτασης του ΚΥΤ.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/

Πηγή: https://www.xronos.gr/reportaz/kyvernitiki-i-teliki-apofasi-gia-epektasi-i-mi-tis-domis-filoxenias-metanaston

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος