ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στον Έβρο

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σουφλίου, από τις συνεχόμενες θεομηνίες που πλήττουν την περιοχή, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος επισκέπτεται το Νομό Έβρου.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, αναφέρεται ότι ο κ. Καλακίκος παρουσίασε εκτενώς «τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των οικισμών, οι αγροτικές εκτάσεις και οι αγροτικές υποδομές, αλλά και οι δημοτικές υποδομές, όπως η διαδημοτική οδοποιία, οι καταστροφές γεφυρών που συνδέουν οικισμούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σουφλίου στα αντλιοστάσια ύδρευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο, κατά την επίσκεψη στον οικισμό του Μικρού Δερείου, ο υπουργός «διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών και τα σοβαρά προβλήματα, κυρίως στέγασης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί το ίδιο νομικό καθεστώς με αυτό των περιοχών που έπληξε ο “Ιανός”».

Αναφορικά με το υποβληθέν αίτημα του Δημάρχου Σουφλίου να χαρακτηριστεί και ενταχθεί ο Δήμος στο καθεστώς των ορεινών δήμων, σύμφωνα με την δημοτική Αρχή, ο κ. Πέτσας «επεσήμανε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν ήδη αρχίσει την επεξεργασία των στοιχείων για τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου αιτήματος».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επισκέφθηκε το Διδυμότειχο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου με τον οποίο συζήτησαν θέματα διοικητικής λειτουργίας και ενίσχυσης του Δήμου, επενδυτικά προγράμματα και ενίσχυση υποδομών με αφορμή τα πρόσφατα πλυμμηρικά φαινόμενα. Έμφαση δόθηκε στην επικείμενη επίσπευση των αποζημιώσεων για πληγέντες απο την θεομηνία.

Ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε και την Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Αύριο, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και θα μεταβεί σε περιοχές που υπέστησαν πλημμύρες.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος