ΔΙΕΘΝΗ

Εκτυπωτές και ρομπότ θα χτίσουν σεληνιακά οχυρά (βίντεο)

Η ανθρωπότητα επιστρέφει στη Σελήνη αυτή τη φορά για να αποκτήσει μόνιμη παρουσία εκεί. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν κάποια οικήματα στα οποία θα ζουν και θα εργάζονται αρχικά οι αστροναύτες και σε επόμενη φάση διαστημικοί τουρίστες και μετά όσοι άνθρωποι αποφασίσουν να εγκατασταθούν στον φυσικό μας δορυφόρο

Τα τελευταία χρόνια διαστημικοί οργανισμοί και ιδιωτικές εταιρείες έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών σεληνιακές βάσεις και οικήματα. Η τελευταία τέτοια δημιουργία έρχεται από την αμερικανική εταιρεία AI SpaceFactory που συνεργάζεται με την NASA για αυτόν τον σκοπό. Η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια σεληνιακών οικημάτων που χαρακτηρίζονται ως «οχυρά» επειδή σύμφωνα με τους σχεδιαστές τους θα προστατεύουν όσους ζουν εκεί από όλους τους κινδύνους και απειλές του σεληνιακού περιβάλλοντος. Τα οικήματα αυτά θα προστατεύουν τους κατοίκους τους από την διαστημική ακτινοβολία, τους μετεωρίτες και τους σεισμούς που έχει διαπιστωθεί ότι εκδηλώνονται στο φεγγάρι.

AI SPACEFACTORY

Αυτά τα οικήματα θα κατασκευαστούν με τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης από τοπικά υλικά της Σελήνης και τη χρήση ρομπότ ως οικοδόμων. Κάθε οίκημα θα έχει ύψος τριών μέτρων και θα αποτελείται από τέσσερις ανεξάρτητες μονάδες. Κάθε μονάδα θα διαθέτει ένα επαναστατικό φωτοβολταϊκό σύστημα για τη παραγωγή ηλιακής ενέργειας που θα μοιάζει με μια ψηλή κεραία. Οι τρεις από τις τέσσερις μονάδες του οικήματος θα έχουν εμβαδόν 75 τετρ. μέτρων ενώ η τέταρτη που θα είναι η κεντρική μονάδα του οικήματος θα είναι 90 τετρ. μέτρα.

Το σεληνιακό οχυρό ονομάζεται LINA (Lunar Infrastructure Asset) και αν αποφασισθεί η κατασκευή του αυτή θα γίνει κοντά στον κρατήρα Σάκλετον στο Νότιο Πόλο της Σελήνης όπου υπάρχει σχεδόν 24ωρη παρουσία του ηλιακού φωτός. Σε αυτή την περιοχή έχει αποφασισθεί από την NASA να ξεκινήσουν οι επανδρωμένες αποστολές της η πρώτη εκ των οποίων ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει το 2023 αλλά έχει αναβληθεί για το 2025. Η διάρκεια ζωής αυτών των οικημάτων LINA υπολογίζεται στα 50 έτη.

https://www.naftemporiki.gr/story/1880056/ektupotes-kai-rompot-tha-xtisoun-seliniaka-oxura-binteo

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος