ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε, μετά από το φετινό θερινό ηλιοστάσιο στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης!

Τρεις καταξιωμένες σε σπουδές και πολύτιμη εμπειρία στα Βότανα κυρίες, Έλενα Γκώγκου, Χαρά Ζαμπράκα και Κωνσταντίνα Λίτσα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους και κάλεσαν όσους το επιθυμούσαν να μυηθούν στο απέραντο Φαρμακείο της Φύσης και να το εμπιστευθούν! Το τριήμερο σεμινάριο έλαβε χώρα στον οικισμό του Γέρακα στην Ξάνθη και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το πρόγραμμα ήταν άψογα κατηρτισμένο με ωραίους συνδυασμούς από εισηγήσεις και γνωριμία με τα βότανα, παρασκευή βαμμάτων, σιροπιών, μίγματα βοτάνων για ενίσχυση του ανοσοποιητικού με φυσικό τρόπο, βοτανοπεριπάτους για εντοπισμό και γνωριμία με τα βότανα και τα άγρια χόρτα…και τα μανιτάρια.

Επι πλέον, γυμναστική, αφήγηση παραμυθιών, κύκλους γύρω από τη φωτιά και άνοιγμα ψυχής, σώματος και πνεύματος! Επίσημος προσκεκλημένος ο Ολιστικός Γιατρός, Βασίλης Τριτάκης….Προσωπικά όταν τον είδα, ως γράφουσα, είπα , κάπως έτσι σίγουρα θα ήταν ο Μεγάλος Δάσκαλος και Γιατρός, Κένταυρος Χείρων!!! Φυσικά το φαγητό κατάλληλα προσαρμοσμένο, από εποχικά είδη, σε λαδερά, λαχανικά και φρούτα

Παρ’ όλες τις δυσκολίες με τις υψηλές τιμές στα ρεύματα φωτιά και βενζίνες, βρήκαμε χρόνο για την ψυχή μας, το πνεύμα μας και το σώμα μας. Σε υγιή κοινωνική συνεύρεση, όπως τόνισε η κ. Γκώγκου.

Στόχος είναι αυτή η συνάντηση να γίνει θεσμός! Φυσικά κάθε χρόνο θα εμπλουτίζεται και θα ανανεώνεται το πρόγραμμα με τους καλεσμένους ενδεχομένως, αλλά η ουσία για τα πολύτιμα βλαστάρια της Ευλογημένης Ελληνικής Γης, θα παραμείνει αναλλοίωτη. Είναι κρίμα η Ελλάδα η οποία έχει το 50% της βιοποικιλότητας της Ευρώπης, να μην υπάρχει Ειδική Σχολή στο Πανεπιστήμιο και να πηγαίνουν όσοι ενδιαφέρονται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία για να σπουδάσουν και να γνωρίσουν, μεταξύ άλλων, τα 1600 ενδημικά είδη των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών που φύονται μόνο στην Ελλάδα !

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος