ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Επερώτηση από την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε λεωφορεία

Η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” κατέθεσε επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη, με θέμα την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε λεωφορεία και την ενίσχυση των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ροδόπης κ. Χρήστο Χατζηπέμου, συνυπογράφουν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης.

Η επερώτηση έχει ως εξής:

Θέμα: Τουριστική προβολή της ΠΑΜΘ σε λεωφορεία και ενίσχυση των ΚΤΕΛ και των τουριστικών λεωφορείων.

Τα λεωφορεία που δρομολογούνται σε υπεραστικές διαδρομές στα μεγάλα αστικά κέντρα (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) ή και σε διεθνή τακτικά δρομολόγια (Σόφια, Φιλιππούπολη, Κωνσταντινούπολη), αλλά και τα τουριστικά λεωφορεία που περιοδεύουν εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την τουριστική διαφημιστική προβολή της Περιφέρειάς μας, προβάλλοντας στις εξωτερικές επιφάνειές τους τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής μας. Τέτοιου είδους διαφημιστική προβολή απουσιάζει από το τουριστικό πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας, μολονότι έχει παγκοσμίως κριθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική και χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα (π..χ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) και στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων και σε δεύτερο επίπεδο τα κατά τόπους ΚΤΕΛ, ανήκουν στις κατηγορίες των επαγγελματιών που υπέστησαν καταστροφικές ζημιές από την παρατεταμένη πανδημία.

Ερωτάται ο κος Περιφερειάρχης και ο αρμόδιος για θέματα Τουρισμού αντιπεριφερειάρχης:

Είναι στα σχέδιά τους η προώθηση διαφημιστικών μηνυμάτων τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας μέσω εικόνων και μηνυμάτων επί των σύγχρονων λεωφορείων που διαθέτουν τα ΚΤΕΛ καθώς και τα τουριστικά γραφεία της Περιφέρειας μας μέσω συμβάσεων, όπως έχουν υπογραφεί από άλλες Περιφέρειες;

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χρήστος Χατζηπέμου, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
Κώστας Κατσιμίγας, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης
Νίκος Αργυρίου, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Έβρου
Ριτβάν Κουράκ, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης
Δημήτρης Λυμπεράκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Καβάλας
Σερκάν Μαχμούτ, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος