ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη του Δημάρχου Κομοτηνής στο 6ο – 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τα παιδιά του 11ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής έστειλαν επιστολή στον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη. Η δράση των παιδιών είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για τη διαφορετικότητα των ατόμων και τις ανάγκες των ΑΜΕΑ. Τα παιδιά μέσα από την κάρτα – επιστολή ζήτησαν μια συνάντηση με τον Δήμαρχο ο οποίος επισκέφθηκε στις 9 Δεκεμβρίου το 6ο – 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής. Εκεί, έγινε μια όμορφη συζήτηση με αντικείμενο τη δυνατότητα όλων των παιδιών στην ελεύθερη πρόσβαση. Ζήτησαν να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στην περιοχή τους και συγκεκριμένα να προστεθούν ράμπες στις δύο υπάρχουσες της πλατείας Καραϊσκάκη, όπως και στα πεζοδρόμια της γειτονιάς τους. Επίσης, ζήτησαν να τοποθετηθούν στην παιδική χαρά της πλατείας Καραϊσκάκη ειδικά παιχνίδια για άτομα με αναπηρία. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής προσπαθεί σταδιακά να κάνει προσβάσιμο κάθε σημείο τόσο κατασκευάζοντας ράμπες όσο και μεγαλώνοντας, όπου αυτό είναι εφικτό, τα πεζοδρόμια. Επίσης, τους απάντησε ότι θα εξετάσουν αν πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές για να προστεθούν ειδικά παιχνίδια για παιδιά που αντιμετωπίζουν κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία.

Τα παιδιά πρόσφεραν στον Δήμαρχο ζωγραφιές με αντικείμενο την προσβασιμότητα και μέσα από την εικόνα πέρασαν το μήνυμά τους για μια προσβάσιμη πόλη.

Στο φινάλε του διαλόγου συμφώνησαν ότι μπορούν να επισκεφθούν τον Δήμαρχο στο γραφείο του όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Οι νηπιαγωγοί
Μαρία Φουντουκίδου και Φωτεινή Αστερίου καθοδήγησαν εξαιρετικά τις μαθήτριες και τους μαθητές στην υλοποίηση της δράσης ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά των παιδιών απέναντι στη διαφορετικότητα αλλά και τη δυναμική διεκδίκηση όσων πιστεύουν.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος