ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Προχωρούν οι Αποζημιώσεις των Καπνοπαραγωγών

Συνάντηση εργασίας με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού των Καπνοπαραγωγών Ροδόπης είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συνεχάρη το νέο πρόεδρο Αμέτ Σινάν και τα μέλη του Δ.Σ., προτείνοντας τους να έχουν συστηματική επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να στηρίξουν αποτελεσματικά τον κλάδο. Άκουσε τις αγωνίες και τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών και τους ενημέρωσε, ότι σε σημερινή επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι περιμένει εντός των επομένων ημερών την σχετική έγκριση από τις Βρυξέλλες και αμέσως μετά προχωρά στην υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για την καταβολή αποζημίωσης των καπνοπαραγωγών με 90 ευρώ το στρέμμα.

Αμέσως μετά την έγκριση θα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και θα τρέξουν οι διαδικασίες, από τις οποίες οι καπνοπαραγωγοί θα ωφελήσουν με 11 εκ. Ευρώ πανελλαδικά. Από αυτά τα χρήματα στη Ροδόπη θα εισρεύσουν 4,2 εκ. ευρώ γεγονός απόλυτα επωφελές, όχι μόνο για τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και για την τοπική αγορά της Ροδόπης.

Ο Ε. Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι ασκεί πίεση ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην καλή συνεργασία που είχε με τον προηγούμενο πρόεδρο Εσάτ Χουσεΐν, τονίζοντας ότι είναι επιτυχία της περιοχής μας ότι ένας συντοπίτης μας εκλέχθηκε πανελλήνια Πρόεδρος στην Καπνική Ελλάδας. Τόνισε μάλιστα, ότι σύντομα θα οργανώσει και συνάντηση της καπνικής με την ηγεσία του Υπουργείου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος