ΥΓΕΙΑ

Γέμισε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΠΓΝΑ – αναπτύσσονται νέες κλίνες (βίντεο)

Γέμισε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με το νοσοκομείο να εξυπηρετεί πλέον μόνο τα ελαφριά περιστατικά με COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ενταθεί η έξαρση του ιού στη χώρα, στο ΠΓΝΑ λειτουργούσαν 8 κρεβάτια ΜΕΘ κανονικής και 6 καρδιοχειρουργικής. Σήμερα, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, λειτουργούν 21 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ, νέες ετοιμάζονται, κλίνες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και κλινικές COVID -19 που μπορούν να νοσηλεύσουν άλλους 140 ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν και επιπλέον χώροι για τις ΜΕΘ στο νοσοκομείο, καθώς απομονώθηκε χώρος μέσω αφαίρεσης τοίχου γυψοσανίδας. Ουσιαστικά, ο λόγος για μια μεγάλη αίθουσα που προηγουμένως είχε χωριστεί στη μέση αλλά πλέον έγινε ξανά ενιαία μετά την αφαίρεση του ενδιάμεσου χωρίσματος.

Ειδικά τις τελευταίες μέρες, το ΠΓΝΑ δέχεται μεγάλη πίεση, ως κέντρο αναφοράς, με τα πιο σοβαρά περιστατικά COVID-19 να μεταφέρονται σε άλλα κέντρα. Εξάλλου, χθες στο νοσοκομείο έγιναν οκτώ νέες εισαγωγές, ενώ δόθηκαν και τέσσερα εξιτήρια.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος