ΥΓΕΙΑ

Γιατί να πίνεις νερό αμέσως μόλις ξυπνάς το πρωί

Close up portrait pensive serious millennial woman holding glass drink still water. Beautiful healthy pensive female on diet starting day with fresh natural water healthy lifestyle good habit concept
Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και το σώμα μας το χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Μια τάση σε θέματα υγείας υποστηρίζει ότι εάν θέλετε να είστε πιο υγιείς, πρέπει να πίνετε νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε το πρωί.

Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν και κατά πόσον κάνει πραγματική διαφορά στην υγεία το να πίνετε νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί.

Δείτε τι λέει σχετικά η Rania Batayneh, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “The One One One Diet”:

1. Ενυδάτωση

Οι έξι έως οκτώ ώρες του συνιστώμενου νυχτερινού ύπνου είναι μια μακρά περίοδος που δεν χρειάζεστε κατανάλωση νερού. Ωστόσο, το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια νερό αμέσως όταν ξυπνάτε, είναι ένας καλός τρόπος για να ενυδατώσετε γρήγορα το σώμα σας, λέει η Batayneh. “Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ πρώτα το πρωί. Αν και είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, ο καφές είναι επίσης αφυδατωτικός. Αυτό μπορείτε να το αντισταθμίσετε με ένα ποτήρι νερό πριν πιείτε καφε το πρωί”.

2. Εγρήγορση κι ενέργεια

“Ένας από τους μεγαλύτερους δείκτες λήθαργου ή χαμηλής ενέργειας είναι ότι είστε αφυδατωμένοι”, λέει η Batayneh. “Επειδή το νερό βοηθά τόσο στη ρύθμιση του σώματος όσο και στην λειτουργία του εγκεφάλου, σχετίζεται επίσης στενά με την εξισορρόπηση της ψυχικής διάθεσης”. Μετά από τόσες ώρες χωρίς φαγητό ή ποτό, το πρώτο πράγμα που καταναλώνετε το πρωί μπορεί να είναι γίνει ένα είδος σοκ για το σώμα. Εάν αυτό το πρώτο πράγμα είναι δροσερό νερό, θα αφυπνίσει το σώμα τα ανεβάσει τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

3. Εγκεφαλική λειτουργία

Όσον αφορά την καθημερινή παραγωγικότητα, η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από 73% νερό, λέει η Batayneh, οπότε το να είναι καλά ενυδατωμένος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της βέλτιστης εγκεφαλικής δραστηριότητας. Φυσικά, αυτό είναι μια ολοήμερη διαδικασία, αλλά ξεκινώντας με ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, λέει η ίδια.

4. Ανοσοποιητικό

Όταν κοιμάστε, το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση επισκευής και ανάκτησης, λέει η Batayneh. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι δύσκολο να αποβάλλει από το σώμα τις τοξίνες. Πίνοντας αρκετό νερό, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία με την οποία το σώμα σας ξεπλένει αυτές τις τοξίνες. Εκτός από τον εγκέφαλο, πολλά ακόμα μέρη του σώματος, όπως η καρδιά, οι νεφροί και οι πνεύμονες, ευνοούνται από την καλή ενυδάτωση.

5. Μεταβολισμός

Οι βασικοί υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση μεταβολίζονται και μεταφέρονται μέσω νερού σε όλο το σώμα. Η ύπαρξη επαρκούς ποσότητας νερού στο σύστημά σας θα βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σας, λέει η Batayneh και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατροφή σας. “Όταν δεν έχουμε ενυδατωθεί επαρκώς, μπορούμε να παρερμηνεύσουμε τη δίψα με την πείνα, κάτι που μας κάνει να τρώμε περισσότερο”, λέει.

Πηγή: https://www.businessinsider.com

https://www.iatropedia.gr/

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος