ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Αναλόγως των πολιτικών πεποιθήσεων

Εντάξει, πάει σύννεφο η προπαγάνδα των ΜΜΕ για τον κορώνα και το εμβόλιο, αλλά το έλα να δεις γίνεται πλέον στο φουβου από όσους αντιμετωπίζουν σκωπτικά, στην καλύτερη περίπτωση, την όλη υπόθεση. Τι εμβολιασμοί με ορό, τι εμβόλια που γίνονται χωρίς να βγει το πλαστικό προστατευτικό της σύριγγας και άλλα πολλά. Ο Ποπολάρος μόνο πολιτικά μπορεί να εκτιμήσει και να σχολιάσει. Όπως λοιπόν προκύπτει από την παραπάνω φωτογραφία, ο δεξιός κάνει το εμβόλιο στο δεξί χέρι και ο αριστερός στο αριστερό. Όσο για τις ενδυματολογικές επιλογές, εδώ έχουμε μια ταύτιση τόσο μπλουζάκι, όσο και στην επιλογή του χρώματος. Ακόμη και τα δυο ρολόγια χειρός έχουν ομοιότητες, αν και οι δυο το φορούν στο αριστερό χέρι. Να κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και το έχει πάρει απόφαση ότι όλοι ίδιοι είναι.

Η στατικότητα θα μας απασχολήσει ξανά;

Σωστά προτάθηκε προ ημερών να διερευνηθεί ποιο θα είναι το μέλλον του κτηρίου του νοσοκομείου Κομοτηνής, όταν λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου. Αν κανείς ανατρέξει στην προ ετών τοπική ειδησιογραφία, μάλλον θα απογοητευτεί αφού πολλά είχαν γραφεί, μέχρι και για την στατικότατα του κτηρίου, στο μακρινό 2005. Όχι πως τα είχαμε πάρει στα πολύ σοβαρά τα λεγόμενα εκείνης της εποχής, αλλά να, έτσι και φτάσει εκείνη η ώρα, δεν θα βγουν στη φόρα;

Ούτε ούνα ράτσα ούτε ούνα φάτσα

Αυτός και αν είναι αστικός μύθος, πως δηλαδή, μοιάζουμε οι δυο λαοί, έλληνες και ιταλοί. Αμ δε… Για δέστε το σκηνικό που επέλεξαν οι μακαρονάδες για τους πρώτους εμβολιασμούς στη χώρα τους… Υπερπαραγωγή, γιατί θέλει και το μάτι να ευφραίνεται… Και να ήταν μόνο αυτό που καταρρίπτει το ούνα ράτσα ούνα φάτσα… Εμείς κάνουμε μακαρόνια φούρνου, ενώ οι ειδήμονες στο είδος, ούτε που το σκέφτονται να τα βάλουν στο φούρνο. Άσε δε τους διάφορες καφέδες φρέντο που αν τους παραγγείλεις στην Ιταλία, σου λένε, «γιατί μας σκοτώνεται τους καφέδες μας»…

Μόνο βατραχάνθρωποι δεν το συνόδευαν

Αλλά τι να κάνει και ο κόσμος, όταν η ενημέρωση που έχει, μόνο ενημέρωση δεν είναι. Έπρεπε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για να μάθουμε ότι με κάθε φιαλίδιο πέντε θα εμβολιάζονται και αν γίνει καλή διαχείριση ακόμη και έξι. Όσο για την μεταφορά των πρώτων δόσεων, μόνο βατραχάνθρωποι δεν συνόδευαν το φορτηγάκι, λες και θα ορμούσε ο κόσμος να τα πάρει για να σώσει την ζωή του. Το έκαναν στην ταινία Contagion, αλλά ταινία ήταν, άσε δε που εκεί πέθαιναν στους δρόμους και κινδύνευε με εξαφανισμό το ανθρώπινο είδος.

18,5 εκατομμύρια στο «τζουκ μποξ»

Είναι μεγάλη κακία για τους δημοσιογράφους να τους παρομοιάζουν με το τζουκ μποξ και πως παίζουν άμα τους ρίξουν το κέρμα. Είπαμε, άλλο δημοσιογράφοι και άλλο ιδιοκτήτες ΜΜΕ, αν και τελευταία είναι δύσκολος ο διαχωρισμός. Πάντως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει στο «τζουκ μποξ» 18,5 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια του εμβολιασμού και ο Τσίπρας προειδοποιεί τον Μητσοτάκη να τα μοιράσει καλά και να δώσει, όπως λέει ο νόμος, το 30% στα ΜΜΕ της ελληνικής περιφέρειας. Εδώ γελάνε με μαύρο δάκρυ, καθότι τέτοια μοιρασιά, δεν έγινε ποτέ. Βλέπετε, το «τζουκ μποξ» της ελληνικής περιφέρειας παίζει με κέρματα, του ευρώ, ενώ το «τζουκ μποξ» της επαρχίας της Αθήνας με 500ευρα. Και επειδή αποσύρθηκαν, ρίχνουν 5 100ευρα για κάθε «τραγούδι».

Ας βγάλουν και ένα ήρωα των αναστολών

Μετά τους ήρωες της πρώτης, δεύτερης, τρίτης γραμμής και των μετόπισθεν, ας βγάλει η τηλεόραση και έναν ήρωα που είναι σε αναστολή από τον Απρίλιο και δεν είναι βέβαιος πως θα παραμείνει στην εργασία του όταν θα τελειώσει η αναστολή. Αλλά είπαμε, όλοι μεν στο ίδιο καράβι, αλλά υπάρχει η πρώτη θέση, η δεύτερη και το αμπάρι…

Δεν φταίει το «εργαλείο», αλλά η χρήση του

Πέφτουν τα πρόστιμα βροχή για καταστρατήγηση των μέτρων πρόληψης του κορώνα; Εμ δεν θα πέσουν… Και για να πούμε και την αλήθεια, μήπως δεν είναι αυτή η εντολή άνωθεν; Έτσι είναι, μη νομίζουμε πως οι αστυνομικοί το πήραν «πατριωτικά» και θέλουν να αδειάσουν τις τσέπες μας… Και παράλληλα, αλήθεια επίσης είναι, ότι υπηρεσιακά, τα πάνδεινα έχουν περάσει με τον κορώνα. Αν έπρεπε να δοθεί επίδομα σε κλάδο του δημοσίου, από τους αστυνομικούς που είναι στους δρόμους, θα έπρεπε να αρχίσει η συζήτηση. Επιπλέον, ναι, τα βρίζουμε τα ΜΑΤ, αλλά για να σκεφτούμε ποιους στείλαμε να φυλάξουν τα σύνορα στον Έβρο όταν μας πίεζαν τα λεφούσια των λαθρομεταναστών και το τουρκικό κράτος-πειρατής. Δεν είναι που φταίει το «εργαλείο», αλλά η χρήση που του κάνουμε.

Πρώτα κοιτάξτε από το «ματάκι»

Φτάσαμε και στην Πρωτοχρονιά. Πριν ανοίξετε στην πόρτα, κοιτάξτε από το «ματάκι», αν δείτε κατσικοπόδαρο, ακολουθείστε την συμβουλή πρώην υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ όταν αντιληφθείτε κλέφτη και κάντε πως κοιμάστε. Δεν αντέχεται άλλος χρόνος όπως το 2020. Έτσι, να μη τα ρίχνουμε όλα στον Κούλη, ούτε ακρίδες είδαμε ούτε κοκκίνισαν τα ποτάμια. Ακόμη…

Έχουν χέρια τα αρνιά;

Στην αρχή ο νους σου μπορεί και να πάει σε πιθανή μετάλλαξη, βλέποντας τηλεοπτικά ρεπορτάζ και διαφημίσεις για γιορτινά τραπέζια του Πάσχα και των Χριστουγέννων…  Έχει παραγίνει αυτό το «χεράκι αρνίσιο», εννοώντας πόδι μπροστινό.  Λες και έβγαλαν χέρια τα αρνιά και τα κατσίκια. Πάντως, ακόμη χωρίς χέρια είναι τα μοσχάρια, ούτε τα γουρούνια.

Δύσκολα να είναι χειρότερο

Ο ποπολάρος εύχεται σε όλους να είναι το νέον έτος 2021, χρονιά που θα έχουμε περισσότερα ευρώ στις τσέπες μας ή στις κάρτες μας, χρονιά που θα πονέσουμε σωματικά και ψυχικά λιγότερο, χρονιά που θα αγαπήσουμε τους συνανθρώπους μας περισσότερο. Για να πούμε και την αλήθεια, κάπως δύσκολα να είναι χειρότερο από το έτος που μας αποχαιρετά. Οπότε, καλή χρονιά!

 

 

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος