ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αποφάσισαν οι θεσμικοί του Έβρου για το ΚΥΤ Φυλακίου

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο επέκτασης των υφιστάμενων δομών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών και στη δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας είναι οι Εβρίτες θεσμικοί, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την τηλεδιάσκεψη που προκάλεσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης για το θέμα.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, για συζήτηση της πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που αναρτήθηκε στις 29/12/2020, για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης με τίτλο «Αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου» συμμετείχαν:

  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.
  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος (δια εκπροσώπησης από το Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό).
  • Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Μέτιος Χρήστος.
  • Οι Βουλευτές Έβρου: κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, κ. Δερμεντζόπουλος Χρήστος, κ. Κελέτσης Σταύρος και κα. Γκαρά Αναστασία.
  • Οι Δήμαρχοι: Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης Ιωάννης, Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης Βασίλειος, Διδυμοτείχου κ. Χαζτηγιάννογλου Ρωμύλος, Σουφλίου κ. Καλακίκος Παναγιώτης και Σαμοθράκης κ. Γαλατούμος Νικόλαος (δια εκπροσώπησης από το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη Βασίλειο).

Μετά από συζήτηση, αποφασίστηκαν τα εξής:

• Καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στην Κοινότητα Φυλακίου Δήμου Ορεστιάδας, στον Έβρο και συνολικά στη Θράκη.

• Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών των υφιστάμενων δομών.

• Επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, ΑΜΕΣΑ, στους φορείς της περιοχής, ει δυνατόν, με τη φυσική παρουσία του.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος