ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Καλύτερα κοψοχέρηδες και με ΠτΔ

Εντάξει, φέτος προτίμησε Αλεξανδρούπολη η ΠτΔ και κάνουμε ήρεμη επέτειο. Όχι πως θα δήλωνε κάτι που θα έφερνε αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό ή θα τα άκουγαν κάποιοι στο εξωτερικό, αλλά, όσο να πεις, περιπολικά, συνοδεία, σε συναγερμό οι ντόπιοι πολιτικοί, άντε και λόγω του καιρού να βλέπαμε πάλι κάνα κλαρωτό φόρεμα… Ενώ τώρα, καφέ, καθήμενοι και χωρίς μάσκα και από δίπλα να περνούν οι μασκοφόροι για να μη σκορπούν τον κορώνα. Το σχόλιο πάντως, αφορά στην κυρία Πρόεδρο, οπότε να μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα. Λοιπόν, μετά την εκλογή της Προέδρου και με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι πλέον η ώρα να περάσουμε στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό και επιπλέον, να μην είναι υποχρεωτικό να προτείνουν μόνο τα κόμματα. Εκλογή από τον λαό, ακόμη και χωρίς διευρυμένες δραστηριότητες, τουλάχιστον να γινόμαστε κοψοχέρηδες από το δικό μας το ξερό το κεφάλι και όχι από τις «σίγουρες» επιλογές των κομμάτων. «Σίγουρες» σε ότι αφορά σε αδύναμη πολιτικά εκπροσώπηση του θεσμού, σε χάσμα μεταξύ του πολιτισμικού κόσμου του εκπροσώπου του θεσμού και του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή, για να τα λέμε ξεκάθαρα, μια χαρά θα ήταν μια δεύτερη θητεία Παυλόπουλου. Ή μήπως ξεχάσαμε τν Κωστή Στεφανόπουλο και όσα είπε στον Κλίντον… Θέλαμε να του τα πούμε όλοι οι έλληνες και ανέλαβε ο Πρόεδρος, γιατί μας εκπροσωπεί όλους… Αλλά, μιλούσε πολύ, ο Παυλόπουλος, ήταν αγαπητός στον κόσμο, και ήταν κοντά στον λαό η κοσμοθεωρία του. Ήταν και Καραμανλικός… Τώρα, κιμάς γαρίδας, ο Καβάκος και το βιολί του και ένας κύριος δίπλα στην Πρόεδρο που δεν μας λένε και ποιος είναι… Για αυτό σας λέει ο Ποπολάρος, όπως κοψοχέρηδες γινόμαστε ένα χρόνο μετά από κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση, ας γινόμαστε κοψοχέρηδες και αφού επιλέγουμε ΠτΔ. Τουλάχιστον, με την δική μας ψήφο θα τον έχουμε φορτωθεί.

Θα είναι τυχερή η Αλεξανδρούπολη;

Εντωμεταξύ, στην Αλεξανδρούπολη κάθε τρεις και λίγο ο Πρέσβης. Ποιος Πρέσβης; Ε, με το Π κεφαλαίο τον γράφει ο Ποπολάρος, δεν θέλει και πολύ μυαλό… Ένας είναι ο Πρέσβης… Έχει τώρα και τον στρατό του να επιθεωρεί, τον αμερικάνικο να μην παρεξηγιόμαστε, θα έχει και λιμάνι οσονούπω, αν και ήδη έχει γίνει ειρηνική κατάληψη… Πάντως, δεν είναι απαραίτητα κακό, το έχουμε πει πολλές φορές. Αν όλα αυτά τα σούρτα φέρτα μετατραπούν και σε οικονομικά οφέλη, τα οποία μπορούν να είναι τεράστια, καθώς υπάρχουν λιμάνι, αεροδρόμιο, Εγνατία και τρένο, υποδομές που μπορούν μεταφέρον ανθρώπους αλλά κυρίως εμπορεύματα, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, να καταλάβουμε επιτέλους γιατί το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ήταν μεν καταπληκτικό, αλλά εκτός πραγματικότητας όσον αφορά σφαίρες επιρροής. Κρίμα που ο κρατικός καπιταλισμός τον οποίο πρεσβεύουν τα πολιτικά κόμματα εξουσίας, για αυτό δεν χρειάζεται να ψηφίζουμε ΚΚΕ, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η ανάπτυξη, πρώτον δεν διατάσσεται, δεύτερον δεν γίνεται με κολλητούς και οικογενειακούς φίλους, τρίτον με τις ντόπιες πολυεθνικές και τέταρτον με πέτσινα πτυχία Harvard ή LSE.

Το λες και βαριά αμέλεια

Η ΕΕ και αρκετά από τα κράτη μέλη το «σκότωσαν» το αγγλοσουηδικό Άστα Ζένεκα. Ο λόγος; Αυτοί λένε η αξιοπιστία της παραγωγής, εμείς να πούμε η τιμή. Στα 4-5 ευρώ το Άστρα, στα 15 ή στα 21 ευρώ, αν έχει δίκιο ο Μπορίσοφ, το Φάιζερ. Και μη νομίσετε πως επειδή είναι ακριβό είναι και καλό… Απλά, άλλο παιχνίδι κάνεις με τα 5 και άλλο με τα 21 ευρώ. Ωστόσο, καθώς θα έχουμε λιγότερα εμβόλια και όπως τα λένε οι ειδικοί και οι πολιτικοί, κάποιοι που δεν θα προλάβουν να εμβολιαστούν, μπορεί να καταλήξουν στα θυμαράκια. Και φυσικά ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας του κόσμου προς το Άστρα, κυρίως για όσους θα κάνουν δεύτερη δόση, γιατί λίγοι θα πάνε, τώρα πλέον, για την πρώτη. Το λες και βαριά, έστω και πολιτική, αμέλεια που ενδεχομένως να οδηγήσει πολίτες στο θάνατο. Ας το ψάξει κανένας εισαγγελέας, όχι στην Ελλάδα…, αλλά σε άλλες χώρες μέλη.

Στην μπάντα, περνούν οι Αστραζενεκάδες

Οι Αστραζενεκάδες θα είμαστε μια ξεχωριστή ράτσα, δακτυλοδεικτούμενοι. Θα περνάμε στον δρόμο, θα μας δείχνουν με το δάχτυλο και θα λένε, ψιθυριστά, «να, αυτός έκανε το Άστρα». Άσε που θα ρωτούν οι υποψήφιες πεθερές την μέλλουσα νύφη αν έκανε το Άστρα, μήπως και δεν διαιωνιστεί η ράτσα… Για αυτό και στους 50-59 είχαμε μέχρι τώρα τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού. Αλλά, κακό του κεφαλιού τους, καλύτερα που δεν πήγαν, πάντα λίγα είναι τα συλλεκτικά κομμάτια, για αυτό και αξίζουν περισσότερο.

Θα τα δούμε στη δεύτερη δόση;

Αμάν και αυτό τις φωτογραφίες των πολιτικών να εμβολιάζονται… Από μπλουζάκια και μπλουζάκια, μας την έδειξαν την γκαρνταρόμπα τους.. Και οι τοπικοί πολιτικοί, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία κολάζ. Και βέβαια, ο δήμαρχος, ως πρώτος δημότης, πρώτος και με διαφορά… να τα λέμε και αυτά. Και έρχεται και η δεύτερη δόση, έχουν να δουν τα μάτια μας… Πάντως μια πρόταση, στην ίδια φωτογραφία, είναι να δούμε τους εμβολιαζόμενους με μπλουζάκια με στάμπες μουσικών συγκροτημάτων. Ιδίως με Iron Maiden και AcDc. Έτσι να δοθεί και πολιτικό μήνυμα στους επίδοξους δελφίνους, πολύ σκληροί για να πεθάνουν, πολιτικά… Προσοχή μόνο στην περίπτωση που θα επιλεγεί μπλουζάκι των AcDc, να λείπει η στάμπα με τον τίτλο του τραγουδιού Highway to Hell, θα έχουμε παρεξηγήσεις…

Με διπλή τιμή, όλο πλούσιοι πάνε ΒΙΠΕ

Μπα, διόδια και στον κόμβο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής και μάλιστα δόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος; Να είναι διπλό η τιμή από ότι σε άλλους κόμβους, όλο πλούσιοι πηγαίνουν εκεί για δουλεία. Άσε που θα ζωντανέψει ξανά ο δρόμος μέσω Ροδίτη, πως και πως περίμεναν οι κάτοικοι να δουν ξανά νταλίκες και γενικότερα κίνηση…

 

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος