ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Ο κορώνα ξανά προς τη …δόξα τραβά

Πάνω που τον είχαμε νικήσει, για εκατοστή φορά, ο κορώνα πήρε τα πάνω του καλοκαιριάτικα και μαζί του επανήλθαν στην τηλεόραση οι διάφοροι δήθεν ειδικοί, οι οποίοι μαζί με τους δήθεν δημοσιογράφους, ρίχνουν το ανάθεμα στον κόσμο που δεν προσέχει, λες και δεν ήταν οι ίδιοι που πανηγύριζαν για καλοκαίρι χωρίς κορώνα. Βέβαια, για μέτρα ούτε λόγος, καθώς έχουμε να απομυζήσουμε τους τουρίστες, κυρίως τους ξένους, ενώ το μόνο μέτρο που προβάλλεται είναι η μάσκα, προαιρετικά βεβαίως, οπότε σιγά μην την φορέσει ο Έλληνας. Ευκαιρία βέβαια, να μας πάνε για 4, 5, 6… δόση από Φθινόπωρο, ενός εμβολίου που έχει μηδέν αποτελεσματικότητα, αλλά με τα 20-25 ευρώ που κοστίζει το καθένα, κάνει πολλούς πλούσιους, εντός και εκτός Ελλάδος. Πανδημίες πραγματικές με πραγματικούς εκατομμύρια θανάτους, σε 2 χρόνια είχαν εξαφανιστεί, αλλά με τον κορώνα όλα είναι διαφορετικά, καθότι και καπιταλισμός ζει και βασιλεύει, όπως και η μίζα. Στη φωτογραφία, ο κινέζος γιατρός που είχε …μαυρίσει από τον κορώνα. Τι σανό μας τάιζαν και δυστυχώς, έχουν ακόμη μεγάλο απόθεμα.

 

Τα τηλεοπτικά σκουπίδια δεν πάνε διακοπές

Και μη νομίζετε πως τώρα με το καλοκαίρι θα γλυτώσουμε από τις τηλεοπτικές εκπομπές σκουπίδια. Μπορεί τα «πρώτα ονόματα» να πάνε διακοπές, αλλά δεκάδες δευτεράντζες περιμένουν στη σειρά για μια εκπομπή για μια καρέκλα σε πάνελ. Και από θέματα, ακέφαλα πτώματα, μαφιόζικες εκτελέσεις, δολοφονίες, κουτσομπολιά, δίκες, να είστε σίγουροι πως το τηλεοπτικό βαρέλι της επαρχίας των Αθηνών, δεν έχει πάτο. Το καλύτερο βέβαια το βιώνουμε με τις δήθεν σοβαρές, δήθεν ενημερωτικές εκπομπές. Εκεί όπου οι «δημοσιογράφοι», συναγωνίζονται τα κυβερνητικά στελέχη, για το ποιος θα τα πει περισσότερο υπέρ της κυβέρνησης. Και οι δημοσιογράφοι, τα λένε καλύτερα από τους πολιτικούς.

 

Να μιλήσει ο Ζελένσκι και στα συμβούλια

Επειδή ψάχνει να γράψει κάτι ο Ποπολάρος για τα τοπικά, τόσο για την Κομοτηνή όσο για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και δεν βρίσκει, καθότι οι τοπικοί μας άρχοντες δεν κάνουν και κάτι, υπάρχει τρόπος να βγούμε από την αφάνεια. Πως; Μα, προσκαλώντας τον κωμικό ηθοποιό που παίζει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, να μιλήσει με skype στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο. Αυτός μιλάει παντού, γιατί όχι και στους «τοπικούς άρχοντες» μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Και αν θέλει, ας έχει δίπλα του και κανέναν ομογενή, να έχει και ελληνικό χρώμα η ομιλία του. Πάντως εμείς όπλα δεν έχουμε να του στείλουμε, αλλά όλο και κάτι θα γίνει. Αν θέλει κάτι σε λαθρομετανάστες… έχουμε μπόλικους. Α και από όπλα, έχουμε κυνηγετικά, αλλά μάλλον δεν του κάνουν του Ζελένσκι. Άλλωστε σε λίγο, θα μικρύνει και επισήμως η χώρα του και από Ουκρανία, θα την λέμε …Ουκρανίτσα.

 

«Μπορεί αλήτης ναμουνα μπορεί και βενζινάς»

Ε, να μέρες που ζούμε, εκείνο το τραγούδι με τον παραφρασμένο στοίχο, «αν δεν είχα και σενα νε τι θα ήμουν στη γη, μπορεί αλήτης ναμουνα μπορεί και εφοπλιστής», πρέπει να το γυρίσουμε σε «…μπορεί και βενζινάς», καθότι αυτό το επάγγελμα έχει πέραση σήμερα. Τουλάχιστον, δεν κινδυνεύεις να μείνεις στον δρόμο από καύσιμα. Έτσι, καθότι η κατάσταση αρχίζει να ζορίζει ακόμη και για την επίσκεψη στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς έφτασε στα 1,7 ευρώ η βενζίνη πέρα από τα σύνορα. Ευτυχώς που υπάρχει η διαφορά τιμής στα καπνικά προϊόντα και είναι ακόμη πολύ δελεαστικό να περνάμε τα σύνορα. Να δούμε όμως σε ένα-δυο χρόνια, καθώς οι Βούλγαροι θέλουν να ενταχθούν στο ευρώ. Θα τους σκλαβώσουν στην κυριολεξία οι πονόψυχοι εταίροι τους, αλλά αν οι στρογγυλοποιήσεις γίνουν όπως τις είχαμε κάνει εδώ στην Ελλάδα, μπορεί και να τα κόψουμε τα μονοήμερα ταξιδάκια.

 

Και τρεις μέρες άδεια για τις αιτήσεις

Εντωμεταξύ, ο Ποπολάρος ελπίζει να έχετε ξεμπερδέψει με την εφαρμογή να δηλώστε στον ΟΑΕΔ για κοινωνικό τουρισμό, καθότι άνοιξε ήδη η εφαρμογή για το ρεύμα, ακολουθεί η εφαρμογή για την επιδότηση καυσίμου, οσονούπω θα ανοίξει και η εφαρμογή για το πρόγραμμα τουρισμός για όλους, ε, άμα είναι να κάνετε αίτηση για επιδότηση ενοικίου και κοινωνικό τιμολόγιο στο νερό, πάρτε 3-4 ημέρες άδεια και ίσως προλάβετε να τα κάνετε όλα. Να τα κάνετε, τώρα τι θα πάρετε…

 

Δυο πληγές έμεινα και μετά θα μας σώσει

Πράγματι είναι …Μωυσής ο Κυριακούλης. Η υπόλοιπη Ελλάδα δεν την έζησε την 8η πληγή του Φαραώ, «Σκοτείνιασε η γη της Αιγύπτου από τα σμήνη των ακρίδων, τα οποία κατέφαγαν τη βλάστηση και τους καρπούς που είχαν απομείνει από την πληγή του χαλαζιού με αποτέλεσμα να καταστραφούν τελειωτικά οι σοδειές», αλλά την έζησαν περιοχές τις δυτικής Ροδόπης που είδαν τις ακρίδες να πέφτουν στις καλλιέργειες. Την ένοιωσαν και οι οδηγοί στην Εγνατία και ευτυχώς τους ενημέρωναν στα διόδια Μέστης, «προσοχή στις ακρίδες», και όντως δεκάδες έπεφταν στα παρμπρίζ των οχημάτων και κατόπιν έστρωναν το οδόστρωμα. Όσο για τον σύγχρονο Μωυσή, μόλις ξεμπερδέψει με τα καλοκαιρινά τριήμερα, θα πάει διακοπές να ξεκουραστεί. Σιγά μην ασχοληθεί με τους πληβείους… Και έπειτα, έχουμε και την ένατη πληγή, «Για τρεις ημέρες πυκνό σκοτάδι σκέπασε όλη την αιγυπτιακή επικράτεια, σκοτάδι που «μπορούσε κανείς να το ψηλαφίσει» σαν να επρόκειτο για πολύ πυκνή ομίχλη». Είναι που θα κόβουν οι πάροχοι τις συνδέσεις από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος