ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Ποπολάρος…

Τα 6,5 δις να υπακούν στα 500 εκατομμύρια;

Να και ο παγκόσμιος χάρτης με τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία. Οι Αγγλοσάξονες ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Αυστραλία, η απίθανη ΕΕ και η Ιαπωνία, υπό κατοχή, ουσιαστικά, χώρα. Όλοι μαζί, στα 500 εκατ. πληθυσμού, δυνατοί στην οικονομία και στα στρατιωτικά και θέλουν να επιβληθούν όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά στα υπόλοιπα 6,5 δις του πλανήτη γη. Γίνεται; E, μάλλον όχι, εκτός και αν μιλήσουν τα όπλα, η πολιτική της κανονιοφόρου. Γιατί η ΕΕ συμπεριφέρεται σαν πιστό σκυλί των Αγγλοσαξόνων; Προφανώς επειδή δεν έχει σοβαρούς ηγέτες, αλλά πολιτικούς πρόθυμους να κάνουν ότι τους πουν. Αποτέλεσμα των κυρώσεων; Η Ρωσία βγάζει τρελά λεφτά, οι πολυεθνικές των άλλων χωρών θησαυρίζουν και οι πολίτες τρώνε το αγγούρι και ζορίζονται. Και όλα αυτά για ποιους;  Για τους Ουκρανούς ναζί; Αυτό είναι η αφορμή, ο πραγματικός λόγος είναι για να σκοτώνονται Ρώσοι και να υποταχθούν στους Αγγλοσάξονες. Όμως, πέρασε η εποχή του μέθυσου Γέλτσιν και του διαφημιστή πίτσας Γκορμπατσώφ.

 

Μαμά θα γίνει η σούπερ Κική (φωτο κικι)

Πως δεν γνωρίζετε ποια είναι η σούπερ Κική και πως θα γίνει μαμά χωρίς μπαμπά, ο οποίος την έκανε όταν άκουσε για παιδί; Συγνώμη και που ζείτε; Δεν βλέπετε σούπερ Κατερίνα και τα άλλα πρωινά-μεσημεριανά προγράμματα; Και πως ενημερώνεστε; Προφανώς, ούτε insta έχετε… Δηλαδή, στον μεσαίωνα ζείτε… Θα μου πείτε, γίνεται ρε Ποπολάρε πλάκα με αυτά τα πράγματα; Μπα, η σούπερ Κική και οι απίθανοι των πρωινάδικων θα μας δουλεύουν βγάζοντας λεφτά και εμείς θα κρατάμε χαρακτήρα; Τα πράγματα είναι απλά. Πληρώνουμε τα προϊόντα και με μέρος των χρημάτων αυτών γίνεται διαφήμιση στα ΜΜΕ και στον Τύπο. Εδώ και χρόνια, ένας κύκλος επιτήδειων μασουλάνε αυτά τα λεφτά, έχοντας δήθεν ταλέντο τηλεοπτικό. Και να ξέρετε, η τηλεόραση είναι πολύ ακριβό σπορ. Στην Ελλάδα όμως, γίνεται καθημερινή πλάκα. Ε, είναι θέμα να μην συμμετέχουμε στην πλάκα, τα λεφτά έτσι και αλλιώς θα τα δίνουμε, αλλά μην τα λουζόμαστε κιόλας τα τηλεσκουπίδια και μάλιστα με την θέληση μας…

 

Όταν το Αιγαίο έχει δύο πλευρές…. (φωτο αιγαιο)

Την ώρα που τα δικά μας σαΐνια πολιτικοί ογκόλιθοι είναι στις παραλίες και στα σπα, αποκτώντας …πακιστανί χρώμα στην επιδερμίδα τους, οι Τούρκοι κλέβουν και το όνομα του Αιγαίου με τον τουριστικό όρο «Turkaegean» και με τις ευλογίες της ΕΕ. Τώρα, τρέχουν οι πολιτικάντηδες να διορθώσουν τα αδιόρθωτα όταν και μόνο με την επίκληση της συνθήκης της Λωζάνης, θα είχαμε λύσει όλα μας τα θέματα. Η Τουρκία μπορεί μόνο μέχρι τους αστραγάλους να είναι στο Αιγαίο αφού μέχρι τρία μίλια μέσα στην θάλασσα είναι το συνοριακό της όριο. Ωστόσο, όταν επί δεκαετίες, Έλληνες πολιτικοί, από κοντά και κωθώνια δημοσιογράφοι,  χρησιμοποιούν τον όρο «οι δυο πλευρές του Αιγαίου», αγνοώντας από βλακεία ή μήπως σκοπίμως, ότι το Αιγαίο έχει και ελληνικά νησιά και προφανώς δεν υπάρχουν δυο ισότιμες πλευρές, αυτά είναι τα αποτελέσματα.

 

Τα δάνεια, τι κρύβουν άραγε; (φωτο ποθεν)

Εντάξει, το «έσχες» πάλι το μάθαμε για τους πολιτικούς, το «πόθεν», είναι καλά κρυμμένο μυστικό και μάλιστα με νόμο. Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε, πως αυτή η ιστορία με τα δάνεια των εκατοντάδων χιλιάδων, του πρωθυπουργού Κούλη υπερβαίνει το εκατομμύριο, δεν είναι και τόσο αθώα. Εντάξει, το πήραν το δάνειο, αλλά τι το έκαναν; Τι πλήρωσαν με αυτό; Έχουν τα παραστατικά από τις πληρωμές και αυτά αντιστοιχούν στην πραγματική αξία των αγορών; Ξέρετε, αυτή η ιστορία με τα δάνεια, θα μπορούσε να κρύβει, παράνομες εισοδηματικές εισροές, αλλά ποιος να ασχοληθεί; Η δικαιοσύνη; Αυτή είναι μεταφορικά τυφλή και στην πραγματικότητα εθελοτυφλεί, καθώς δεν ασχολείται με τέτοια ζητήματα. Α, να μαλώσουν δυο οικογένειες Ρομά, να ασχοληθεί… Αλλά, αν είναι για σκάνδαλα πολιτικά, καθώς και οικονομικά, κάνει πως δεν βλέπει.

 

«Κολλητές» συναυλίες, αλλά όχι φεστιβάλ (φωτο φεστιβαλ)

Εντάξει, αλλά επειδή ακριβολόγοι πρέπει να είμαστε, το φεστιβάλ Φαναρίου δεν είναι και τόσο φεστιβάλ, αλλά απλά, τρεις συναυλίες η μια κατόπιν της άλλης, ασύνδετες μεταξύ τους. Οι καλλιτέχνες, τις κάνουν τις συναυλίες τα καλοκαίρια, ατζέντηδες έχουν, επικοινωνείς μαζί τους και κλείνεις αυτούς που θέλεις, ή αυτούς που βολεύουν, τις μέρες που σε βολεύουν. Πάντως, θα μπορούσε να πάρει και χαρακτηριστικά φεστιβάλ, αν υπήρχε μια κεντρική ιδέα για τις επιλογές των καλλιτεχνών, αν δηλαδή, υπήρχε μια νοηματική συνοχή στις επιλογές. Τώρα, τρεις καλλιτέχνες, τραγουδιστές, θα εμφανιστούν ξεχωριστά ο ένας από τον άλλον, σε τρεις ξεχωριστές συναυλίες, τις οποίες εμείς τις ονομάζουμε φεστιβάλ.

 

Τι 30, τι 40, τι 50 χιλιάδες κρούσματα (φωτο λαμπρος)

Ε, ναι, δεν έχει και τόση σημασία, προς το τέλος Ιουλίου τα κρούσματα του κορώνα μπορεί να είναι και 40 χιλιάδες, ωστόσο το ελληνικό καλοκαίρι θα συνεχιστεί, καθότι έχουμε την κατοχή των τουριστών και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Τα μισά νησιά θα πεινάσουν χωρίς τουρίστες και οι ισχυροί του τουρισμού θα χάσουν τα κέρδη τους. Και για να θυμηθούμε και μια άλλη ταινία του Κωνσταντάρα, την «Κάτι κουρασμένα παληκαριά», όσο πιο πολλά τα κρούσματα, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η εύκαιρα για …χούφτωμα. Άλλωστε, στο «χούφτωστην, χούφτωστην» που έλεγε και ο Παπαγιαννόπουλος οδηγούν όλα. Και μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Για «χούφτωστην την μίζα» μιλάμε, και η μίζα, δεν έχει κάτι το πονηρό, συνηθισμένη διαδικασία είναι, ιστορικό προνόμιο του Έλληνα πολιτικού.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος