ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στην 5η συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με εκπρόσωπό της την κ. Δαμιανού Φωτεινή σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κ. Ροδιάτη Αναστασία εκπαιδευτικό της ΔΔΕ Ροδόπης με διάθεση στην ΠΔΕ ΑΜΘ, κ. Κασάπη Αθανάσιο του 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής και κ. Μισιρλή Ευάγγελο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κομοτηνής, συμμετείχαν στην 5η συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Let’sSTEMit!» στην πόλη Βίλτσεα (Râmnicu Vâlcea) της Ρουμανίας, η οποία οργανώθηκε από τον οργανισμό Inspectoratul Scolar Judetean Valcea της Ρουμανίας.

Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ικανοτήτων διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς με τη χρήση της διαθεματικής προσέγγισης τουSTEM(Science, Technology, Engineering, Mathematicsδηλαδή Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Επιστήμη των Μηχανικών και Μαθηματικά),στηριζόμενοι στην συνεργατική επίλυση προβλημάτων και στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διεθνείς οργανωτικές συναντήσεις (transnationalprojectmeetings) και πέντε εκπαιδευτικές συναντήσεις (trainingmeetings).Η πέμπτη εκπαιδευτική συνάντηση είχε ως θέμα «Δημιουργία σχεδίων μαθήματος STEMκαι βιβλίου δραστηριοτήτων» (C5CreationSTEMmodules- lessonsandactivitiesbook)και πραγματοποιήθηκε στην Βίλτσεα της Ρουμανίας το διάστημα 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι τέσσερις εκπρόσωποι της ΔΔΕ Ροδόπης, υπό την καθοδήγηση των πανεπιστημιακών, αξιολόγησαν τα σχέδια μαθήματος που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και όλοι οι συμμετέχοντες επέλεξαν τις καλύτερες δραστηριότητες οι οποίες θα συγκεντρωθούν σε ένα βιβλίο δραστηριοτήτων. Το βιβλίο αυτό θα μεταφραστεί στις γλώσσες όλων των συμμετεχόντων χωρών και θα είναι διαθέσιμο προς χρήση στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική τους ζωή. Επιπλέον ενημερώθηκαν για την χρήση STEMαπό τους εκπαιδευτικούς της Βίλτσεακαι αντάλλαξαν απόψεις με τους άλλους συμμετέχοντες. Τέλοςπληροφορήθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα και τη χρήση STEM στις χώρες των άλλων συμμετεχόντων.

Η επόμενη  συνάντηση θα γίνει στην Κομοτηνή στις 25και 26 Ιουλίου 2022.

Οι συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος είναι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Εσθονία και η Λετονία. Στο πρόγραμμα αυτό συνολικά παίρνουν μέρος 10 οργανισμοί εκ των οποίων 3 σχολεία, 2 πανεπιστήμια και 5 διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος