ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταπέλτης ο Ιλχάν Αχμέτ για την πολιτική υγείας της κυβέρνησης στη Ροδόπη

“Επί ένα χρόνο αφήσατε την ενημέρωση της Μειονότητας σε έναν βουλευτή και δύο δημάρχους και τώρα ανοίξατε ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Φιλλύρα !”   

 

Ικανοποιημένος ο υφυπουργός Υγείας, βλέπει απροθυμία των πολιτών για εμβολιασμούς και όχι ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική.

“Στενότητα πόρων και ανθρώπινου δυναμικού μας αναγκάζει να αναδιατάσσουμε  κάθε φορά τις δυνάμεις μας”

Με καθυστέρηση έξι μηνών ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο Φιλλύρας στο δήμο Αρριανών, αφού προηγουμένως πήρε παράταση μιας εβδομάδας η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ προκειμένου να απαντηθεί από τον υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη και ενώ εκκρεμεί η δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων στον δήμο Αρριανών, τα οποία έχει ζητήσει μετ επιτάσεως από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο βουλευτής Ροδόπης παρέθεσε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την καθυστέρηση των εμβολιασμών στο νομό Ροδόπης με απόκλιση 15% στο σύνολο των εμβολιασμών από το ποσοστό της επικράτειας!

Παράλληλα, διεκτραγώδησε το “προφανές έλλειμμα ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς επί ένα χρόνο προς τους πολίτες της Μειονότητας στην Θράκη, βάρος που ανέλαβαν στους ώμους τους ένας βουλευτής και οι μειονοτικοί δήμαρχοι στη Ροδόπη”.

 

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, μίλησε για “απίστευτη απουσία της κυβέρνησης από το καθήκον για την ενημέρωση και προστασία της Μειονότητας από την πανδημία” ενώ ταυτόχρονα η Μειονότητα έγινε “σάκος του μποξ” από αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης ως υπεύθυνη για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Θράκη.

Την ίδια στιγμή έγινε αναφορά και για την αναστολή λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων Φιλλύρας και Αρριανών μετά την έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου Φιλλύρας.

Εν κατακλείδι, ο βουλευτής Ροδόπης σημείωσε: ” δεν μας αρκεί το εμβολιαστικό κέντρο Φιλλύρας. Δεν καλύπτει τις ανάγκες του δήμου Αρριανών και των πιο ορεινών οικισμών του”. Ζήτησε επίσης επαναλειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων  Φιλλύρας και Αρριανών σε καθημερινή και κανονική βάση.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ροδόπη διαθέτει 12 εμβολιαστικές γραμμές και ταυτόχρονα υπονόησε ότι η Οργάνη και η Άνω Βυρσίνη, η Χλόη και ο Κέχρος για παράδειγμα είναι “όμορες περιοχές” με εύκολη και άμεση πρόσβαση όλου του πληθυσμού στις Σάπες και την Κομοτηνή όπου λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα. Ενώ σε ό,τι αφορά την στελέχωση του ΕΣΥ και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας αναγνώρισε στενότητα πόρων και ανθρώπινου δυναμικού που μας αναγκάζει να αναδιατάσσουμε με τέτοιο τρόπο τις δυνάμεις μας έτσι ώστε να φέρουμε εις πέρας τόσο τη επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όσο και να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των υγειονομικών δομών”.

Τέλος, παραδέχθηκε την υστέρηση των εμβολιασμών στη Ροδόπη για την οποία όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ευθύνεται η Πολιτεία αλλά οι πολίτες που δεν πηγαίνουν να εμβολιαστούν ! Ανακοίνωσε μάλιστα ότι μέχρι τέλους Ιουνίου προγραμματίστηκαν στην Φιλλύρα 796 ραντεβού..

 

 

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος