Αστυνομικά

Καβάλα: Εξαπάτησε ιχθυοπώλη παριστάνοντας τον αντιδήμαρχο

Άλλη μια απάτη με τον δράστη να παριστάνει στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε στην Καβάλα, με θύμα έναν ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου που την έπαθε πιστεύοντας ότι ο δήθεν αγοραστής πάτησε κατά λάθος ένα… μηδενικό περισσότερο όταν κατέβαλε στον λογαριασμό του το αντίτιμο για την παραγγελία του!

Ο άγνωστος συστήθηκε τηλεφωνικά στον άτυχο ιχθυοπώλη ως ο αντιδήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Παπαδόπουλος και του παρήγγειλε 50 κιλά ψάρια λέγοντας ότι θα κατέθεσε τα 780 ευρώ της αξίας τους στον λογαριασμό του. Λίγο αργότερα, όμως, του τηλεφώνησε ξανά και του είπε ότι κατέθεσε κατά λάθος 7.800 ευρώ, στέλνοντάς του στο Viber το τραπεζικό έγγραφο της κατάθεσης.

Ο απατεώνας ζήτησε να του επιστραφεί άμεσα η διαφορά και ο επαγγελματίας που πείστηκε ότι μιλούσε με τον αντιδήμαρχο, ξεγελάστηκε βλέποντας το έγγραφο καθώς δεν μπορούσε να ελέγξει αν όντως κατατέθηκαν τα χρήματα, γιατί η κατάθεση έγινε από άλλη τράπεζα και θα εμφανιζόταν στον λογαριασμό του την επόμενη ημέρα. Έτσι, κατέθεσε την διαφορά ύψους 7.020 ευρώ στον λογαριασμό του αγνώστου!

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο οποίος ενημερώθηκε αργότερα για την χρήση του ονόματός του, ο δράστης επιχείρησε να εξαπατήσει άλλους δύο επαγγελματίες στην Καβάλα, χωρίς να τα καταφέρει γιατί αντιλήφθηκαν την απάτη.

protothema.gr

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος