ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Άνοιξε» ο χάρτης προστασίας -Δείτε τα μέτρα στην περιοχή που μένετε

Ενεργός είναι εδώ και λίγη ώρα ο «χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό» τη λειτουργία του οποίου προανήγγειλε νωρίτερα απόψε (6/10) ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της ενημέρωσης για την επιδημία.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στις δηλώσεις του, ο εν λόγω χάρτης περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Τα επίπεδα αυτά έχουν ως εξής:

  • Επίπεδο 1: ετοιμότητας,
  • επίπεδο 2: επιτήρησης,
  • επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης
  • και επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων, εξήγησε ο ίδιος, ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Στο εξής, λοιπόν, οι πολίτες δεν έχουν παρά να επιλέξουν την περιφερειακή τους ενότητα ή να εισάγουν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής κατοικίας τους στο σχετικό πεδίο και να δουν λεπτομερώς τι ισχύει. Αντίστοιχα, επιλέγοντας μία επιλογή του χάρτη της Ελλάδας μπορεί κανείς να πληροφορηθεί το ενεργό πλαίσιο σε αυτή.

Κάνοντας κλικ στο «επίπεδο» στο οποίο εμφανίζεται να βρίσκεται η κάθε περιοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με μία ματιά να δουν τι ισχύει ως προς τη χρήση μάσκας, τις συναθροίσεις, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, την εστίαση, τους θρησκευτικούς χώρους, τις μεταφορές, τα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως σε σχετική καταχώρηση του covid19.gov.gr, αναφέρεται πως «η καταγραφή των προληπτικών μέτρων και κανόνων είναι δυναμική και τα μέτρα εξαρτώνται πάντα από την επιδημιολογική εικόνα σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, τα δεδομένα που σχετίζονται με κάθε κατηγορία μέτρων καθώς και την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας».

https://www.aftodioikisi.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος