ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φωλιά των Rafale» ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στη «φωλιά» των γαλλικών Rafale στην Αεροπορική Βάση του Mont-de-Marsan της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, General Philippe Lavigne, βρίσκεται ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Όπως αποκαλύψαμε πρώτοι στο enikos.gr ο Αρχηγός μετέβη στη βάση Μont de Marsan (στη νοτιοδυτική Γαλλία) όπου δεν αποκλείεται να κλείσει συμφωνίες και για νέες συνεκπαιδεύσεις Ελλήνων – Γάλλων, ακόμη κι επί ελληνικού εδάφους.

Στους κόλπους της Πολεμικής Αεροπορίας έχει εκφραστεί η επιθυμία να γίνονται συνεχώς εκπαιδεύσεις Ελλήνων πιλότων F-16 ή ακόμη και Mirage 2000-5 Μκ2 με πληρώματα γαλλικών μαχητικών Rafale μέχρι την ένταξη των πρώτων αεροσκαφών του τύπου στην δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, σε μια πρώιμη συζήτηση έπεσε η ιδέα κάποια στιγμή προς τον Ιούνιο, που θα έχει ολοκληρωθεί – ή θα βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης – η εκπαίδευση των πρώτων 6-8 πιλότων της ΠΑ στα Rafale, να υπάρξει άσκηση επί ελληνικού εδάφους, με σενάρια ακόμη και στο Αιγαίο, με την συμμετοχή Γάλλων πιλότων με Rafale.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, ο Αρχηγός Γεώργιος Μπλιούμη, στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης «VOLFA 2020», που ολοκληρώνεται την Παρασκευή, θα παραβρεθεί στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.

Στην αεροναυτική άσκηση «VOLF

https://www.enikos.gr/

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος