ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Απορρίφθηκε η ευνοϊκή για Πανθρακικό, Πετεινό και Αλεξανδρούπολη πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ

H EΠΟ ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου «ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν».

Όπως έχει αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο το ThrakiSportS, οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό ωστόσο αλλά αποκάλυψε το SoccerPlus είναι ότι η αρμόδια για το Κύπελλο Επιτροπή της ΕΠΟ, που είναι η Επιτροπή Διοργανώσεων, εισηγήθηκε ένα τελείως διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής, το οποίο, με γνώμονα την αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προέβλεπε ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί με ερασιτεχνικές ομάδες και από το δεύτερο γύρο (το Σεπτέμβριο) να πάρουν μέρος οι ομάδες και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.

Με αυτό το σύστημα στην Επιτροπή Διοργανώσεων πίστευαν ότι θα ανεβάσουν το ενδιαφέρον και θα αυξήσουν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά επειδή το κανάλι που θα αποκτήσει τα δικαιώματα θα θέλει να προβάλει τους αγώνες των ομάδων της SL1. Παράλληλα, μια τέτοια πρόταση αύξανε κατά πολύ τις πιθανότητες για τους τρεις κυπελλούχους ερασιτεχνών της περιοχής, την Αλεξανδρούπολη στον Έβρο, τον Πανθρακικό στη Ροδόπη και τον Άρη Πετεινού στην Ξάνθη, να αντιμετωπίσουν ομάδα της SL1 με ό,τι αυτό θα σήμαινε.

H πρόταση όμως της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ έπεσε σε τοίχο, αφού οι εκπρόσωποι των Big4 στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου ήθελαν να διατηρηθεί το περσινό σύστημα που τους βάζει στο κύπελλο λίγο πριν τον… τελικό και η ΕΠΟ τους ακολούθησε. Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι ο Α. Δανιήλ και πρόεδρος της “υποεπιτροπής κυπέλλου” ο Κ. Νίκας, έχοντας διαδεχθεί σε αυτήν την θέση τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος