ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Νέα δεδομένα για ΑΟΞ, ΑΕΔ, Πανθρακικό και Ορφέα Ξάνθης με βάση την ανανεωμένη προκήρυξη

Αλλάζει ριζικά ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδος τη νέα σεζόν λόγω της πανδημίας, κρατώντας ωστόσο την λογική να δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν οι κυπελλούχοι των 53 ενώσεων τις επαγγελματικές ομάδες.

Ουσιαστικά θα οδηγηθούμε σε νοκ άουτ αγώνες μέχρι και την φάση των 16, οπότε και θα μπουν οι εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη, δηλαδή ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Πιο πριν, στην φάση των 32 θα μπουν οι υπόλοιπες 13 ομάδες της Super League 1 και ακριβώς πιο πριν θα μπουν και οι 12 ομάδες της Super League 2, συμπεριλαμβανομένης της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και της γειτονικής Δόξας Δράμας.

Βάσει του σχεδιασμού, όταν εισέλθει ο ΑΟΞ στον θεσμό θα κληθεί κατά πάσα πιθανότητα να αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ εκτός έδρας μια ερασιτεχνική ομάδα, από αυτές που θα έχουν προκριθεί από τις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης ή στην χειρότερη μια ομάδα της Football League. Το αρνητικό είναι ότι ο αγώνας αυτός θα είναι μονός και θα διεξαχθεί εκτός έδρας – αν και αυτό όλα δείχνουν ότι λίγη σημασία θα έχει καθώς δύσκολα θα αποφευχθεί το κεκλεισμένων των θυρών σε όλα τα ματς της σεζόν.

Αναφορικά με τις πρώτες φάσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος η κυπελλούχος Έβρου ΑΕ Διδυμοτείχου, ο κυπελλούχος Ροδόπης Πανθρακικός και ο κυπελλούχος Ξάνθης Ορφέας (όλοι αναδείχθηκαν μέσω κλήρωσης αφού ως γνωστόν διεκόπησαν οι περσινές διοργανώσεις). Οι κυπελλούχοι των ερασιτεχνικών κυπέλλων σε πρώτη φάση θα χωριστούν σε έξι ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και στην συνέχεια θα γίνει η κλήρωση για τα νοκ άουτ ζευγάρια της πρώτης φάσης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα είναι οι όμιλοι, αλλά η λοφική λέει ότι θα ακολουθηθει το μοντελο της Γ’ Εθνικής και κατά συνέπεια οι ομάδες από την Θράκη είτε θα κληρωθούν να παίξουν μεταξύ τους είτε με τους κυπελλούχους από τις γειτονικές ΕΠΣ τς Καβάλας, της Δράμας και των Σερρών.

Οι νικητές αυτών των αγώνων θα μπουν εκ νέου στην κληρωτίδα για την επόμενη φάση. Οι ομάδες που θα κερδίσουν μετά και την Β’ Φάση θα περάσουν στην Γ’ Φάση όπου θα προστεθούν και οι 19 ομάδες της Football League – ανάμεσά τους ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα. Ολες οι εναπομείνασες ερασιτεχνικές ομάδες θα παίξουν με κάποια ομάδα της FL και θα υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξουν μεταξύ τους επαγγελματικές ομάδες της FL σε κάποια ζευγάρια. Oi Ερασιτεχνικές θα αντιμετωπίσουν σε νοκ άουτ ματς στην έδρα τους τις επαγγελματικές της Football League. Και σε αυτήν την κλήρωση θα υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια στη λογική του Βορείου και του Νοτίου Ομίλου της Football League.

Στην συνέχεια όπως προαναφέρθηκε θα μπουν και οι ομάδες της Super League 2 που επίσης θα αγωνιστούν εκτός έδρας στο πρώτο τους νοκ άουτ παιχνίδι. Στην φάση των 32 εισέρχονται οι ομάδες της SL1 πλην των Ευρωπαίων που θα μπουν στην αμέσως επόμενη. Από την είσοδό τους ωστόσο πλέον θα πάψει να υφίσταται η λογική των μονών νοκ άουτ αγώνων και θα πάμε σε διπλούς προημιτελικούς και ημιτελικούς. Ο τελικός είναι φυσικά μονός και αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό που θα γίνει, αφού η προκήρυξη ξανά δεν προβλέπει εξ αρχής συγκεκριμένη έδρα αλλά επιμένει ότι το γήπεδο πρέπει να είναι ουδέτερο και αφήνει ανοιχτή τη λύση του εξωτερικού.

ThrakiSportS

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος