ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής, αίτημα για συζήτηση της “δίχορνοης προσχολικής αγωγής”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής, με αφορμή τις ανησυχίες των γονέων που έχουν παιδιά σε ηλικία προσχολικής αγωγής, οι οποίοι αγωνιούν για την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε, με την υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Κομοτηνής, απέστειλε το παρακάτω αίτημα στην Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Τις τελευταίες μέρες καταγράφηκε, τόσο με ανακοινώσεις όσο και με δημοσιεύσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αγωνία των γονέων, παιδιών ηλικίας προσχολικής αγωγής, σχετικά με την φοίτηση των παιδιών τους σε εγκαταστάσεις (προφανώς) ακατάλληλες.

Με αφορμή τα παραπάνω και με δεδομένο ότι η εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κομοτηνής από το σχολικό έτος 2020-2021 βρίσκει δεκάδες προνήπια και νήπια (6ο, 7ο, 8ο, 11ο, 12ο ) να στοιβάζονται σε αίθουσες εκδηλώσεων δημοτικών σχολείων είτε σε υπερπληθή τμήματα 24-25 παιδιών σε μικρές αίθουσες, ακόμα και σε διαδρόμους ή άλλους βοηθητικούς χώρους που μετατράπηκαν σε «αίθουσες».

Από την άλλη, με θεσμοθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης, την οποία η παρούσα κυβέρνηση διατήρησε στο θεσμικό της οπλοστάσιο, δόθηκε η δυνατότητα μαζικής στέγασης μαθητών σε αίθουσες προκάτ, που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν μόνο στις περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, και εξουσιοδοτήθηκαν οι δήμοι να υποδείξουν χώρους για τη μαζική εγκατάσταση των προκατασκευών. Όμως, ακόμη και η προσωρινή λύση των λυόμενων αιθουσών δεν διασφαλίζεται. Συγκεκριμένα από τις 9 με 11 προκάτ αίθουσες που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών στέγασης για την προσχολική αγωγή θα είναι έτοιμες στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα Νοέμβρη, μιας και κατασκευάζονται αυτή την περίοδο.

Όλη αυτή η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί στον Δήμο μας, είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες των παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως αυτές εμφανίζονται στο σήμερα και έχουν να κάνουν με την ανέγερση κατάλληλων κτιρίων, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κ.λπ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής αιτείται να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης εγκαταστάσεων, εξοπλισμού, κ.λπ. που προορίζονται για την υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, σε διαζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, με πρόσκληση για συμμετοχή φορέων και συλλόγων γονέων και νηπιαγωγών.»

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής
Γιάννης Λεβέντης
Δημοτικός Σύμβουλος

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος