ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ο συντονισμός φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζά και μετά από συνεργασία που είχε με τους εκπροσώπους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου στο γραφείο του στην Π.Ε. Ροδόπης σύσκεψη φορέων ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, προκειμένου να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιπυρική περίοδο και με στόχο να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

08042024

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: αναπληρωτής περιφερειάρχη Νικόλαος Ευκαρπίδης, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, από την Πολιτική Προστασία Π.Ε. Ροδόπης Απόστολος Τομζάς, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ροδόπης Απόστολος Κώνστας, διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αθανάσιος Αραμπατζίδης, υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης Γιώργος Ζιώγας, διοικητής 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Απόστολος Καρατόλιος, διοικητής 2ης ΜΣΕΠ Γεώργιος Καραγιάννης, προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κομοτηνής Δήμος Ευτυχιάκος, αντιδήμαρχος Δήμου Μαρωνείας – Σαπών Αλή Τοπάλ, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Σαπών Νικόλαος Κοκκίνης, αντιδήμαρχος Δήμου Ιάσμου Σιμπέλ Χατζή Αλή, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ιάσμου Χρήστος Μπαλκουρανίδης, από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης Χρήστος Χαριτόπουλος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενή συζήτηση για την προετοιμασία που πρέπει να κάνουν όλοι, βάσει των αρμοδιοτήτων τους, ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Ενώ τέθηκαν όλα εκείνα τα ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης μετά την εμπειρία των πυρκαγιών το περσινό καλοκαίρι που έπληξαν με δραματικό τρόπο την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Π.Ε. Ροδόπης.

08042024b

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης: «Μετά από έγγραφη παρότρυνση του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης πήρα την πρωτοβουλία να συγκαλέσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε κυρίως προληπτικά ώστε να μην επαναληφθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις της περσινής χρονιάς. Τέθηκαν οι προϋποθέσεις βελτίωσης της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς υπήρξαν στο παρελθόν προβλήματα συντονισμού, ενώ σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν σε μηχανήματα και προσωπικό. Εμείς κάνουμε ενέργειες προς την κατεύθυνση να επιλύσουμε, στο μέτρο του εφικτού, όλα τα προβλήματα και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πυρκαγιές στην περιοχή μας».

Να σημειωθεί ότι μόλις σταλεί η εγκύκλιος από το αρμόδιο υπουργείο που ορίζει τη σύνθεση των μελών για το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), άμεσα θα συγκληθεί σε συνεδρίαση στην Π.Ε. Ροδόπης με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος