ΔΙΕΘΝΗ

Μια διαφορετική πρόταση: Το κτήριο που θα άλλαζε τον ορίζοντα της Νέας Υόρκης

Την πρότασή του για ένα κτήριο που θα άφηνε το στίγμα του, τόσο σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική, όσο και ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, δημοσίευσε το γραφείο Rescubika που εδρεύει στο Παρίσι.

Πρόκειται για έναν πύργο ύψους 730 μέτρων, ο οποίος –βάσει του σχεδιασμού- θα μπορούσε να «παγιδεύει» τις εκπομπές άνθρακα.

Remaining Time-0:13
Fullscreen
Unmute

Το συγκρότημα κατοικιών με την ονομασία Μανδραγόρας φιλοξενείται –σύμφωνα με το σχέδιο της Rescubika- στη νήσο Ρούζβελτ, λειτουργώντας σαν ένας «νεροχύτης» άνθρακα, απορροφώντας δηλαδή περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από αυτό που εκπέμπει.

Το σχέδιο περιλαμβάνει πάνω από 160 ορόφους και 36 ανεμογεννήτριες, 1.600 δέντρα και ηλιακούς συλλέκτες. Μαζί με τη χρήση ξύλου, εκτιμάται ότι αυτό θα μπορούσε να συνδράμει στη μείωση των επιπέδων άνθρακα στον αέρα.

Οι υπόγειοι σωλήνες που παγιδεύουν και διασκορπίζουν τη θερμότητα θα επέτρεπαν επίσης στο κτήριο να έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία με πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Η πρόταση περιλαμβάνει έναν χώρο εργασίας για κάθε διαμέρισμα, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούνται από τις καθημερινές μετακινήσεις.

Μια γυάλινη πρόσοψη, ιδιωτικές πισίνες και μπαλκόνια όπου θα κυριαρχεί το πράσινο, συνθέτουν την ιδιαίτερη αυτή πρόταση της Rescubika.

Με πληροφορίες από Departures.com

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος