ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΛΕΞΕΙΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ !»

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που υλοποιούν και στηρίζουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της Υγείας να απολογηθούν εδώ και τώρα στο λαό της Ροδόπης και ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι τοπικοί πολιτικοί εκπρόσωποι και βουλευτές τους να σταματήσουν να παριστάνουν τους «πεφτοσυννεφάκηδες» και – αν δεν θέλουν να απολογηθούν – τουλάχιστον ας … σωπάσουν, γιατί πλέον δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν!

Ούτε η κυβέρνηση που εύχεται … να ξαναγίνει διαγωνισμός με πιο «κανονικές τιμές» και οι τοπικοί βουλευτές της που «απευθύνουν έκκληση στις ελληνικές κυρίως κατασκευαστικές εταιρείες να επαναπροσδιορίσουν την προσφορά τους»! Κάποιος βέβαια θα πρέπει να τους θυμίσει ότι … έτσι είναι η ελεύθερη οικονομία και η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, όλες οι καπιταλιστικές «αξίες» που υπηρετούν. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ που «ανακάλυψε» τη μετατροπή της σύμβασης και τηναλλαγή του χαρακτήρα του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής σε ΝΠΙΔ από ΝΠΔΔ, την ώρα που ο ίδιος ως κυβέρνηση κατέχει «επάξια» την πρωτιά στην ίδρυση Νοσοκομείου ως ΝΠΙΔ (Σαντορίνη)!!! Ούτε φυσικά το ΠΑΣΟΚ γιατί … είχε προειδοποιήσει!!!

Γιατί όλοι μαζί παραμυθιάζουν εδώ και χρόνια το λαό της περιοχής ότι το νέο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή με την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί τη λύση στα τεράστια προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή και πως οι … μπουλντόζες όπου να ναι … βάζουν μπρος!

Εν τω μεταξύ το υπάρχον Νοσοκομείο (Σισμανόγλειο) καταρρέει και αδυνατεί να εκπληρώσει ιατρικές πράξεις λόγω της τεράστιας υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτές.Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για τη Ροδόπη και ολόκληρη την περιοχή αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός» που συνοψίζεται στα 2 όλα κι όλα ΤΟΜΥ στην Κομοτηνή (το πιο σύντομο ανέκδοτο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), στα3 Κέντρα Υγείας (όχι όμως στο Δήμο Αρριανών) και κάποια περιφερειακά ιατρεία, που επί ΝΔ και στα 3 χρόνια της πανδημίας, είναι ζήτημα αν λειτούργησαν συνολικά για 1,5 χρόνο!

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή των 3 Νοσοκομείων (μεταξύ των οποίων και αυτού της Κομοτηνής) κατέστη άγονος, λόγω της υψηλής οικονομικής προσφοράς που κατατέθηκε από τις κατασκευαστικές εταιρείες, επιβεβαιώνει σε κάθε της λέξη την τοποθέτηση του ΚΚΕ που υπογράμμιζε ότι «η ανάγκη του λαού για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας δεν μπορεί να εναποτίθεται σε καπιταλιστές και τις δωρεές τους».

Οι εξελίξεις επιτάσσουν την ένταση του αγώνα του λαού, μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία σε κάθε βαθμίδα και για την κάλυψη όλων των αναγκών. Σύγχρονα Νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα σε όλες τις πρωτεύουσες των ΠΕ και στο Βόρειο Έβρο, καθώς και παρεμβάσεις συντήρησης στα Νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, που είναι σχετικά νεόδμητα. Προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος.

18/2/2023

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος