ΔΙΑΦΟΡΑ

Νωρίτερα ξεκινά φέτος το κυνήγι αγριογούρουνου

Τη νέα ρυθμιστική που αφορά τη κυνηγετική περίοδο 2023-2024 υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σε αυτή η βασική διαφορά είναι η πρόβλεψη να επιτραπεί για πρώτη φορά το κυνήγι του αγριογούρουνου από τις 20 Αυγούστου, ημερομηνία έναρξης του κυνηγετικού έτους, ενώ μέχρι και πέρυσι το κυνήγι του εν λόγω είδους ξεκινούσε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση για την εν λόγω αλλαγή πάρθηκε μετά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων τους τελευταίους μήνες.

Στη νέα ρυθμιστική παρατείνεται, επίσης για πρώτη φορά, κατά 10 ημέρες το κυνήγι για τα υδρόβια – από 31 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου ενώ κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10η Μαρτίου του 2024.

Παράλληλα απαγορεύεται το κυνήγι στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής, στα εκτροφεία θηραμάτων και στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών. Όπως, επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι της μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, κ.ά.

Στην υπουργική απόφαση παρατίθενται τα 36 είδη που επιτρέπεται να κυνηγηθούν, τα οποία εντάσσονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: α)Θηλαστικά, β) Πουλιά δενδρόβια, εδαφόβια κ.ά., γ) Πουλιά υδρόβια και παρυδάτια.

Τα τέλη αναφορικά με την έκδοση τοπικής άδειας θήρας διαμορφώνονται στα 10 ευρώ, της περιφερειακής στα 30 ευρώ ενώ της γενικής θήρας στα 60 ευρώ.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες

Δείτε εδώ τη σχετική υπουργική απόφαση για τη φετινή κυνηγετική περίοδο.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος