ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη από Αλεξανδρούπολη: «Η Διακομματική σκοπεύει σε 6 μήνες να έχει ένα πόρισμα υποστηριζόμενο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» (βίντεο)

Για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα της Θράκης αλλά και του Έβρου ειδικότερα συζήτησε σήμερα με θεσμικούς φορείς της περιοχής η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη, μεταξύ άλλων, και από τους Βουλευτές Έβρου, Χρήστο ΔερμεντζόπουλοΣταύρο Κελέτση και Αναστάσιο Δημοσχάκη, πρώτα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, και τη Βουλευτή Έβρου, Νατάσα Γκαρά, για να συζητήσουν για τα θέματα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλο Τοψίδη, και πολλών ακόμη τοπικών θεσμικών, τουριστικών και επιχειρησιακών φορέων, με σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος τα προβλήματα του τόπου και να δοθεί ο μελλοντικός σχεδιασμός της Διακομματικής.

Α-Δ: κ. Δημοσχάκης, κ. Κελέτσης, κα Μπακογιάννη, κ. Δερμετνζόπουλος, κα Γκαρά

«Έγινε μια σε βάθους ενημέρωση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται για την αναπτυξιακή προσπάθεια για τη Θράκη – ποια είναι τα θέματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν ως προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής, ποια είναι γενικότερα (τα θέματα) που αφορούν ευρύτερες οικονομικές πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν. Ήταν μια χρήσιμη κουβέντα» δήλωσε μετά τη συζήτηση η κα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας το λιμάνι της πόλης ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό μοχλό της Θράκης, και ξεκαθαρίζοντας πως η στήριξη του λιμανιού αποτελεί το πρώτο μέλημα της Επιτροπής.

Α-Δ: κ. Δερμεντζόπουλος, κα Μπακογιάννη, κ. Τοψίδης

«Έχουμε πάρα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα»

Αναφορικά με τα σχέδια για την ανάπτυξη της Θράκης, η κα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει έξι μήνες για το σχεδιασμό. «Για να έχετε μια σύγκριση, η προηγούμενη επιτροπή για τη Θράκη έκανε δύο χρόνια – εμείς λοιπόν έχουμε πάρα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα. Ο λόγος είναι προφανής: ο Πρωθυπουργός θέλει από τη Διακομματική ένα πόρισμα που να υποστηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο να έχει την ιεράρχηση των στόχων σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο» σημείωσε.

«Αυτή θα είναι η προσπάθειά μας, να ολοκληρώσουμε σε έξι μήνες – αυτή τη στιγμή λειτουργεί μια πλατφόρμα όπου φορείς μπορούν να καταθέσουν προτάσεις όλα τα μέλη της επιτροπής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ομάδες εργασίας, μία για τα οικονομικά και μία για τα θεσμικά που έχει ξεκινήσει τις επισκέψεις στα υπουργεία και συλλέγει τα στοιχεία εκεί. Κάποια θέματα που φτάνουν στην επιτροπή και μπορούμε να τα λύσουμε θα τα λύνουμε όποτε μπορούμε, δε θα περιμένουμε το πόρισμα» κατέληξε η κα Μπακογιάννη.

πηγή: evros24.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος