ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

ΠΑΜ-Θ: Χρηματοδότηση ύψους 99.200 ευρώ για την ασφάλεια του Λιμένα Αλεξανδρούπολης και αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης

Χρηματοδοτείται με πόρους ύψους 99.200 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, για τις μελέτες που πρόκειται να εκπονήσει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) για την ασφάλεια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, χρηματοδοτούνται δύο κατηγορίες μελετών:

1. Η πρώτη κατηγορία, ύψους 49.600 €, αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του λιμένα, προκειμένου η λειτουργία τους να εναρμονιστεί πλήρως με τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας και να είναι οικονομικότερη.

2. Η δεύτερη κατηγορία είναι ύψους 24.800 € και αφορά στην αναθεώρηση μελετών για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της ευρύτερης περιοχής του λιμένα, καθώς επίσης στην αυστηροποίηση των ελέγχων που διενεργούνται σε πλοία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το αλιευτικό καταφύγιο Μάκρης, χρηματοδοτείται η μελέτη ύψους 24.800 € για την αποκατάσταση των φθορών στον προσήνεμο μόλο, την αύξηση της χωρητικότητας και του επιπέδου προστασίας των εγκαταστάσεων από τους ανέμους.

Με αφορμή την απόφαση χρηματοδότησης μετέβει στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, οι οποίοι με ενημέρωσαν για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος