ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

ΕΣΠΑ: Πάνω από 5 εκ. ευρώ θα διατεθούν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιφερείας ΑΜΘ

Περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Καβάλας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης.

Ο νέος εξοπλισμός που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών αναγκών στα τέσσερα νοσοκομεία, αναβαθμίζοντας το συνολικό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Κομοτηνής τόνισε -μεταξύ άλλων- πως η στήριξη της Περιφέρειας στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαρκής και αποτελεί προτεραιότητα, ενώ συμπλήρωσε ότι μέρος του καινούργιου εξοπλισμού θα αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, από την Περιφέρεια θα διατεθούν συνολικά 5.395.000 ευρώ που θα κατανεμηθούν στα τέσσερα νοσοκομεία ως εξής:

– 2.315.000 ευρώ στο νοσοκομείο Καβάλας, για νέες κλίνες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, συστήματα παρακολούθησης ασθενών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, σύστημα μοριακών αναλύσεων, κ.ά.

– 1.630.000 ευρώ στο νοσοκομείο της Ξάνθης, για ηλεκτροκίνητες κλίνες νοσηλείας, αναπνευστήρες, πλυντήρια ρούχων κ.ά

– 1.000.000 ευρώ στο νοσοκομείο Κομοτηνής, για αναπνευστήρες ΜΕΘ, υπερηχοτομογράφους, τράπεζες χειρουργείων, θερμοκοιτίδες νεογνών, αναισθησιολογικά συγκροτήματα, κινητή μονάδα αιμοληψίας κ.ά.

– 450.000 ευρώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για γαστροσκόπια, κολονοσκόπια, εντεροσκόπιο, υπερηχοτομογράφο για τις ανάγκες του τμήματος Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος