ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανσπουδαστική: “Να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα με το ζεστό νερό στις Φοιτητικές Εστίες της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής”

Ο χειμώνας έρχεται και ήδη εδώ και δέκα (10) μέρες περίπου (!) σε αρκετά δωμάτια στις εστίες δεν υπάρχει ζεστό νερό, διότι χάλασαν τα μπόιλερ. Όταν οι εστιακοί φοιτητές κάνανε το αυτονόητο, δηλαδή να πάνε στη μέριμνα και να ζητήσουν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να διορθωθεί το πρόβλημα αμέσως, η απάντηση που πήρανε ήταν ότι ζεστό νερό θα υπάρχει το νωρίτερο σε 20 μέρες από τώρα και μάλιστα η λύση που πρότειναν στους εστιακούς είναι να πάνε να κάνουν μπάνιο στα σπίτια των φίλων τους! Είναι απαράδεκτο το 2020 και ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία που έχουμε βρεθεί οι φοιτητές και οι οικογένειες μας να συμβαίνουν τέτοια πράγματα!

Μάλιστα αυτό είναι ένα από τα χρόνια προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εστιακοί. Τα ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια δεν καλύπτουν ούτε για πλάκα τις ανάγκες των φοιτητών για στέγαση, ενώ στα κτήρια τα οποία μένουν χωρίς συντήρηση για χρόνια προκύπτουν συνεχώς βλάβες. Σε πολλά δωμάτια έχει μούχλα, οι σωληνώσεις είναι σκουριασμένες, ενώ δεν έχουν λείψει οι φορές που εντοπίζονται ποντίκια μέσα στα δωμάτια.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, την ίδια στιγμή εγκρίθηκε νέος κανονισμός που ζητάει από τους εστιακούς να δίνουν ως εγγύηση για να πάρουν ένα δωμάτιο στις εστίες 200 ευρώ! Ήδη οι εστιακοί καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φτιάξουν τα δωμάτια που παραλαμβάνουν, να επισκευάσουν βλάβες, να βάψουν τους τοίχους κλπ.

Δε θα τους περάσει! Το δικαίωμα μας στη δωρεάν στέγαση δε θα μας το στερήσουν!

Κυβέρνηση, Υπουργείο, Διοίκηση όχι μόνο δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο για να προστατευτούμε οι φοιτητές από την πανδημία, αλλά τη μία προσπαθούν να μας διώξουν από τις εστίες στη διάρκεια της καραντίνας, την άλλη μας αφήνουν με παγωμένο νερό και δε μπορούμε ούτε να πλυθούμε, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν μας βάλανε να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουμε συμπτώματα κορονοιού για να μπούμε στις εστίες!

Απαιτούμε:

-Να επανέλθει ΤΩΡΑ το ζεστό νερό σε όλα τα κτήρια! Επισκευή των βλαβών εντός και εκτός των κτηρίων.

-Να βρεθεί λύση ΑΜΕΣΑ ώστε να υπάρχει πόσιμο νερό στις εστίες.

-Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για κορονοϊό σε όλους τους εστιακούς φοιτητές με ευθύνη του Πανεπιστημίου.

–Δωρεάν μάσκες, αντισηπτικά σε όλους τους ορόφους, σε όλα τα κτήρια.

–Να μην τεθεί σε εφαρμογή ο απαράδεκτος νέος κανονισμός των εστιών. Ούτε 1€ απ’ τις τσέπες μας για τη στέγαση μας.

-Συχνές απολυμάνσεις σε όλα τα κτήρια για να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο με τα νεκρά έντομα και ποντίκια σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε δωμάτια.

–Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Παιδεία. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι στα Πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εστίες για προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια για όλους τους φοιτητές.

–Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων για καθαριότητα, συντήρηση, φύλαξη στις εστίες. Να στεγαστούν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές. Μόνιμη επιδότηση φοιτητικής κατοικίες στις οικογένειες των φοιτητών σε μηνιαία βάση.

–Πύκνωση δρομολογίων των αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν τους φοιτητές από και προς τις Σχολές, που λειτουργούν δια ζώσης.

-Δωρεάν μετακινήσεις για τους φοιτητές από και προς το μόνιμο τόπο κατοικίας τους».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος