ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Περιφερειακή Σύνθεση: Αδιάφορος, απαθής και απρόθυμος να βοηθήσει τις επιχειρήσεις ο Χρήστος Μέτιος

Την πλήρη απροθυμία του να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα, ώστε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, έδειξε με τη στάση του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (21/12) ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος.

Η παράταξή μας κατέθεσε δύο επερωτήσεις που άπτονται άμεσα των αναγκών που έχουν ανακύψει στον επιχειρηματικό κόσμο ελέω κορωνοϊού και οι απαντήσεις του κου Μέτιου κινήθηκαν έξω από κάθε λογική και πέρα από κάθε φαντασία – δεδομένης της θέσης του και των ευθυνών που απορρέουν από αυτήν.

Με την πρώτη μας επερώτηση, προτείναμε στον κο Μέτιο να εξετάσει την κατάρτιση κάποιου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης επιχειρήσεων που επιθυμούν να κάνουν την μετάβαση τους στο ψηφιακό περιβάλλον (να δημιουργήσουν e-shop, site κλπ). Αντί απάντησης, ο Περιφερειάρχης κρύφτηκε κάτω από τον «κυβερνητικό μανδύα» που του αρέσει να ενδύεται παίζοντας τον ρόλο του «υπουργού» και παρέπεμψε στο σχετικό πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Και δεν έδωσε καμία άλλη απάντηση, ούτε και όταν του επισημάναμε ότι γνωρίζουμε την κυβερνητική εξαγγελία, ωστόσο θεωρούμε σκόπιμο να γίνουν και τοπικές κινήσεις, καθώς στα «κεντρικά» προγράμματα συνήθως οι τοπικές επιχειρήσεις (της κατηγορίας μικρές/μικρομεσαίες) έχουν χαμηλά ποσοστά επιλεξιμότητας. Προφανώς όμως, αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ τον απασχολεί.

Η δεύτερη επερώτηση μας αναφερόταν στην Εστίαση -τον πλέον ‘χτυπημένο’ κλάδο από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού- και προτρέψαμε τη Διοίκηση να σχεδιάσει κάποιο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και να εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής «κλαδικής» οικονομικής βοήθειας στους επαγγελματικούς τομείς που πλήττει ισχυρότερα η πανδημία του κορωνοϊού.

Εδώ πλέον αποδείχτηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ο κος Μέτιος παραδέχτηκε ότι μέσα στο 2020 οι επιχειρήσεις δεν πήραν κανενός είδους βοήθεια από την Περιφέρεια, αφού μας είπε ότι τα αποτελέσματα του πολυδιαφημισμένου προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης θα φανούν «στους πρώτους μήνες του νέου έτους». Επίσης μας είπε ότι θα εξετάσει την κλαδική παροχή βοήθειας «αν περισσέψουν χρήματα» από το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι θα περιμένει να δει τις ζημίες του 2020 στις επιχειρήσεις όταν… θα υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις «στις αρχές του χρόνου»!

Προφανώς, ο κος Μέτιος αν είχε στοιχειώδεις γνώσεις, θα ήξερε ότι οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται στις αρχές του καλοκαιριού και θα ντρεπόταν να «τάξει» οικονομική ενίσχυση με ορίζοντα εξαμήνου σε επιχειρήσεις που πλήττονται ΤΩΡΑ. Αλλά η άγνοια του, πλέον τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Εμείς από την δική μας πλευρά, ντρεπόμαστε για τον πολιτικό προϊστάμενο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που δεν χάνει ευκαιρία να αποδείξει την ανεπάρκεια του, αλλά όμως αυτό δεν θα μας σταματήσει από το να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας, με γνώμονα μόνο την ευημερία των πολιτών.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος