ΥΓΕΙΑ

Περιοδεία σε περιοχές της ΑΜ-Θ, οι Υγειονομικοί σε αναστολή-«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις θέσεις μας»

Περιοδεία σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιούν αυτό το χρονικό διάστημα οι Υγειονομικοί σε Αναστολή. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν σε Ξάνθη και Κομοτηνή, όπου συνομίλησαν με τους εδώ συναδέλφους τους, αλλά και με κόσμο που ήλθε να τους ακούσει.

«Συμπληρώνονται 10 ολόκληροι μήνες, χωρίς να παίρνουμε το μισθό μας, χωρίς να μπορούμε να εργασθούμε κάπου αλλού, για να βιοποριζόμαστε. Ακόμα και για τους φυλακισμένους, το κράτος δαπανά 28 ευρώ την ημέρα. Ακόμα και οι καταδικασμένοι παίρνουν το μισό του μισθού τους…Εμείς για ποιο λόγο θα πρέπει να καταδικασθούμε σε αργό θάνατο, επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε το εμβόλιο; Με το εμβόλιο και νοσείς και μεταδίδεις. Δεν κτίσθηκε τελικά το τείχος ανοσίας, όπως εμείς είχαμε προβλέψει…

Από τη στιγμή που ο ιός πια είναι ενδημικός και ο μόνος τρόπος να προστατεύεσαι είναι να ελέγχεσαι, ζητάμε να επιστρέψουμε στις θέσεις και να ελεγχόμαστε. Άλλωστε και όσοι έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις, εξακολουθούν και εργάζονται στα Νοσοκομεία. Θα επιστρέψουμε άνω των 7.000 υγειονομικών και θα ενισχύσουμε και το σύστημα που το χρειάζεται, αλλά και θα ανακουφίσουμε και τους συναδέλφους μας που έχουν καταπονηθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ζητάμε επιτέλους να αντιμετωπισθούμε ανθρωπιστικά.

Ζητάμε να πάρουν θέση και οι Δήμοι, αλλά και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, Για πόσο θα ισχύσει αυτή η εκδικητική συμπεριφορά προς τους Υγειονομικούς, από τη στιγμή που όλα έχουν μπει σε ρυθμούς κανονικότητας;», τόνισε μιλώντας ο Μοριακός και Γενετιστής Γιατρός, Θανάσης Καλογερίδης.

ΕΡΤ Κομοτηνής/ΒΜ

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος