ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέστε να ‘ρθουν λοιμωξειολόγοι…

Πέστε να ‘ρθουν λοιμωξειολόγοι…

Οι λοιμωξιολόγοι και άλλοι γιατροί ή διάφοροι επιστήμονες, οι οποίοι βαφτίστηκαν ειδικοί στον κορωνοιό, ενώ προφανώς δεν είναι, και το χειρότερο, ως απλοί άνθρωποι στην αφάνεια, αίφνης απέκτησαν …εξουσία, έτσι νομίζουν, ενώ άρχισαν να εμφανίζονται στην τηλεόραση και γενικά στον Τύπο και στα ΜΜΕ, με συχνότητα καθημερινών πανελίστων… Ε, δεν θέλει και πολύ να πάρουν τα μυαλά τους αέρα, το έχει αυτό το τηλεοπτικό γυαλί, και χωρίς να το καταλάβουν έχουν γίνει έρμαιο στα χέρια δημοσιογράφων και πολιτικών. Εδώ και μήνες, οι ειδικοί, στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, δεν ενημερώνουν, απλά λένε την άποψη τους για ένα ιό που ελάχιστα γνωρίζουν, παραπληροφορούν, καθώς κρατούσαν μυστικά κρούσματα στις Κυκλάδες, ενώ αγνοώντας μαθηματικά, στατιστική και την ελληνική πραγματικότητα, μιλούν ακατάπαυστα, απαντούν σε κάθε ερώτηση, ακόμη και για τα μαλλιά χαίτη των νεανικών χρόνων, ενώ πρόσφατα άρχισαν να μπαίνουν και σε μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, για τις σχολικές αίθουσες. Το χειρότερο, λένε στα κανάλια την άποψη τους, πριν την καταθέσουν στην επιτροπή, δήθεν ειδικών, στην οποία συμμετέχουν. Για αυτούς πλέον ισχύει το «πίστευε, και μη ερεύνα», με το κόμμα μετά το «πίστευε», ενώ θα έπρεπε να προωθούν το «πίστευε και μη, ερεύνα», με το κόμμα μετά το «μη», καθότι επιστήμονες είναι και όχι φανατικοί θρησκείας. Εδώ που φτάσαμε και για να τους προφυλάξει το κράτος, θα πρέπει να διαλύσει την επιτροπή δήθεν ειδικών, να συγκροτήσει μια νέα από το πολύ τρεις επιστήμονες και την ενημέρωση να την αναλάβει ένας πολιτικός επιστήμονας με αναλυτικές γνώσεις και ικανότητες, ενώ οι υπόλοιποι να γυρίσουν στις δουλειές τους και στην σιγουριά του δημόσιου υπάλληλου. Ας τους δώσουν και κάτι παραπάνω για να μη γκρινιάζουν… Πάντως, κάποιος πρέπει να τους προστατεύσει από τον τηλεοπτικό και επιστημονικό διασυρμό, να τους απαλλάξει από ένα φορτίο που δεν είναι για τις πλάτες τους. Ο Τσιόρδας, έχοντας γνώση, την έκανε νωρίς, αντιλαμβανόμενος ότι θα κατέληγε σε τηλεοπτική και πολιτική μαριονέτα. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν με καμάρι, μη αντιλαμβανόμενοι ότι μετατρέπονται σε τηλεοπτικές cheerleaders… Αλλά, ποιος να τους σώσει; Ο αρμόδιος, χωρίς αρμοδιότητες, υπουργός, ο σύζυγος της κυρίας Μπαλατσινού; Αυτός, περιχαρής πλέον μέλλον μπαμπάς, ανακοινώνει το φύλο του παιδιού του, με τους λοιμωξειολόγους θα ασχοληθεί; Να ήταν γυναικολόγοι-μαιευτήρες… Στην φωτογραφία, οι λοιμωξιολόγοι προσκεκλημένοι της ΠτΔ, στον προεδρικό κήπο. Για να τους τιμήσει το έκανε η Πρόεδρος, να τους τιμήσει η πατρίδα, αλλά στην Ελλάδα είμαστε, κάποιος έπρεπε να την συμβουλεύσει αποτρεπτικά.

 

Είχε ο Σαντάμ όπλα μαζικής καταστροφής;

Εντωμεταξύ, σε λίγο οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς με την συνδρομή των μεγαλοδημοσιογράφων θα κάνουν τις συλλήψεις για τους παραβάτες των μέτρων για τον κορωνοιό, μπορεί να τους δικάζουν κιόλας. Λοιπόν, ο ιός, προφανώς υπάρχει, προφανώς δεν είναι και τόσο φονικός, προφανέστατα κάπου έχουμε ξεφύγει. Και για τους ορθόδοξους της αλήθειας των ΜΜΕ, των πολιτικών και των ειδικών, μη ξεχνάτε: Είχε ο Σαντάμ Χουσείν όπλα μαζικής καταστροφής; Δεν είχε, αλλά για να τα βρούμε και να του τα στερήσουμε, έγινε ο δεύτερος πόλεμος του Κόλπου.

 

Πίστευε και μη, ερεύνα…

Κατά το «πίστευε και μη, ερεύνα» και επειδή η ενημέρωση από «δημοσιογράφους» και «ειδικούς» περιορίζεται σε λάιφ στάιλ συζητήσεις, τρομολάγνες αναφορές και επιστημονικούς ακροβατισμούς, αναφορικά του εμβολίου που θα μας …σώσει από τον κορωνοιό, να σημειωθεί πως για την ανάπτυξή του θα έπρεπε να απαιτηθούν χρόνια ερευνών. Όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, δοκιμάζονται σε ηλικίες 18-55 ετών και σε υγιή άτομα. Δεν μπορούν να εγγυηθούν επιπλοκές σε βάθους χρόνου, ή σε άτομα με νοσήματα ή και ηλικιών διαφορετικών από αυτές των εθελοντών στις δοκιμές. Επιπλέον λόγω της μετάλλαξης του ιού, όπως και με το εμβόλιο της γρίπης, κάθε χρόνο ή και έξι μήνες, πρέπει να έχουν διαφορετική σύσταση για να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του ιού. Προφανώς δε, η αποτελεσματικότητας τους, θα κυμαίνεται στο 20 με 60%, όπως το εμβόλιο κατά της γρίπης. Αν και θα είναι δωρεάν, επιλογή του καθενός, αν θα το κάνει.

 

Εδώ που φτάσαμε…

Ε, ναι, το έχει τραβήξει το σχοινί ο Ερντογάν. Ο Ποπολάρος πάντως, ούτε πόλεμο ούτε θερμό επεισόδιο, ούτε καν βαρύ διπλωματικό επεισόδιο, εκτιμά και στην τωρινή περίπτωση. Ο Ερντογάν όπως και οι προκάτοχοι του, από το 1974 και μετά εφαρμόζουν το «Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη», το Σουν Τζου, 5ος αιώνας π.χ., Κινέζου θεωρητικού της στρατηγικής. Σε εμάς, μετά από δεκαετίες κατευνασμού, μας μένει ο διάλογος, για την υφαλοκρηπίδα όπως λέμε πάντα, αλλά αν καθίσουμε στα σοβαρά στο τραπέζι, δεν ξέρουμε αν θα σηκωθούμε «αρτιμελείς». Για να χτυπήσουμε πρώτοι, δεν είμαστε τρελοί…, για να ησυχάσουμε για πολλά χρόνια, με ένα συντριπτικό πρώτο χτύπημα, είμαστε ικανοί, αλλά δεν θα μας δώσουν «πράσινο» φως οι σύμμαχοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αδιέξοδο;

 

Και ήταν σκληρός αυτός;

Σε άλλα νέα, το πρόστιμο για όσους σπάνε την καραντίνα είναι 5.000 ευρώ. Οι παραβάτες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με φυλάκιση τριών ετών στην περίπτωση μετάδοσης σε αόριστο αριθμό ατόμων, και από 10 χρόνια έως και ισόβια στην περίπτωση που προκληθεί θάνατος, ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων. Να γιατί λένε πως το έγκλημα πληρώνει… αν δεν σε πιάσουν. Αλλά και να σε πιάσουν, τι περισσότερο μπορείς να πάθεις; Με καλό δικηγόρο, ζάχαρη θα την περάσεις… Προσοχή πάντως, για γέλια δεν είναι και κυρίως για όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, μπορούν να μπλέξουν άσχημα. Αρνάκι ήταν ο Darth Vader, μπροστά σε αυτές τις ποινές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος