ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε ο «δάσκαλος» Δημ. Καραμάνος! Είχε αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Απόλλωνα, Ορφέα και ΑΕ Κομοτηνής

Ενας μεγάλος του αθλητισμού της Ροδόπης και της Θράκης γενικότερα δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καραμάνο, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και προπονητή σε πολλές ομάδες, με πέρασμα ακόμα και από τον Παναθηναϊκό και Απόλλωνα Σμύρνης στην Αθήνα.

Ο Καραμάνος δεν είχε ωστοσο περιοριστεί μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά ασχοληθηκε και με το μπάσκετ. Μάλιστα σφύριζε ως διαιτητής σε αγώνες καλαθοσφαίρισης όχι μόνο του τοπικού αλλά και των εθνικών πρωταθλημάτων.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εχει οριστεί στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου στην Εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής στα Νεκροταφεία Κομοτηνής. Για το «αντίο» εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ΑΕ Κομοτηνής, που έχει ως εξής:

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ’’ΔΑΣΚΑΛΟ’’ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΟ
Η ’’οικογένειά σου’’ η ΑΕ Κομοτηνής σήμερα σε πενθεί. Έφυγες απο κοντά μας στην πιο ακατάλληλη στιγμή μεγάλε Δάσκαλε, Πατέρα,Φίλε Αδελφέ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΕ.

Όλη σου την ζωή την είχες αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο. Ευτύχησες να αγωνιστείς σαν ποδοσφαιριστής στην Α΄Εθνική κατηγορία με τις ομάδες Απόλλωνα Αθηνών και Παναθηναικό. Στην συνέχεια όταν επέστρεψες στην πατρίδα σου αγωνίστηκες με την ομαδα του Ορφέα.
Διετέλεσες Διαιτητής Μπάσκετ και συχρόνως προπονητής στις ομαδες Ροδόπη, Ποσειδώνα, Ορφέα, Πόντος Θρυλορίου, ΑΕ Κομοτηνής, Πανθρακικό και Ασπίδα Ξάνθης.
Γενεές ποδοσφαιριστών μεγάλωαν και γαλουχήθηκαν στα χέρια σου. Αμούστακα παιδιά σε είχαν για δεύτερο πατέρα, αδελφό, φίλο, και μετέπειτα κουμπάρο.
Ποιός δεν έχει να θυμάται και κάτι απο εσένα απο αυτούς που σε γνώρισαν πολύ δε περισσότερο εμείς τα ’’παιδιά σου’’ όπως μας αποκαλούσες.
Ήσουν η ψυχή της αγαπημένης σου ομάδας της ΑΕ Κομοτηνής και μετέπειτα του Συλλόγου Παλαιμάχων ΑΕ Κομοτηνής τον οποίο εσύ δημιούργησες. Φροντιστής, γυμναστής, προπονητής Πρόεδρος. Επίτιμος Πρόεδρος. Έκανες τα πάντα.
Δάσκαλε σου άξιζε καλύτερος τρόπος αποχωρισμού. Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σαν ελάχιστο φόρο τιμής, είναι ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους το έργο που μας παρέδωσες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος